Italia on edennyt vasta toista kertaa maajoukkueen historiassa Naisten MM-kisojen puolivälieriin, voitettuaan Kiinan 2-0 turnauksen neljännesvälierissä tiistai-iltana.

Italia tulee kohtaamaan puolivälierissä joko Hollannin tai Japanin. Joukkueet kohtaavat toisensa tänään kello 22:00 Rennesissä.

Valentina Giacinti osui jo kymmenen minuutin jälkeen, mutta maali hylättiin nopeasti paitsiona.

Ei kestänyt kuitenkaan kauaa, kunnes AC Milanin laitahyökkääjä osui uudelleen. 15 minuutin pelin jälkeen Giacinti pääsi kiinni irtopalloon ja tälläsi italialaiset varmalla laukauksella 1-0-johtoon rangaistusalueen sisältä.

Vain yhden maalin koko kisoissa tehnyt Kiina ei onnistunut murtamaan sinipaitojen puolustusta ja Italia eteni 2-0-johtoon heti toisen jakson alussa.

Aurora Galli sai pallon rangaistusalueen reunalla ja käytti tilan hyödyksi, laukoen kovan laukauksen vasempaan alakulmaan. Kyseessä oli hänen kolmas maalisa tämän kesän turnauksessa.

Kiina sai aikaan vaarallista painetta ottelun loppuhetkillä, mutta Italia sinnitteli ja ottelu päättyi 2-0-lukemiin.

Italia ylsi viimeksi MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon vuonna 1991. Vuonna 1999 joukkue jäi jo lohkovaiheeseen.