Viasatin jalkapalloselostaja Tero Kainulainen nostaa Kolumbian suosikkien joukkueen parhaillaan käynnissä olevassa Copa América -turnauksessa.

Kolumbia avasi turnauksen 2-0-voitolla Argentiinasta. Ottelun selostanut Kainulainen piti voittoa täysin ansaittuna.

– Kolumbia jätti itsestään tosi hienon kuvan. Näytti, että heillä on todella kypsä ja yllätysvalmis joukkue tähän turnaukseen, Kainulainen arvioi Suplan Week of Football -podcastissa.

Kolumbian avainpelaaja tässäkin turnauksessa on James Rodríguez, joka nousi maailmantähtien joukkueen vuoden 2014 MM-kisojen maalikuninkuudellaan. Kisojen jälkeen Rodríguez siirtyi Real Madridiin, jossa vastuu pieneni avauskauden jälkeen. Kaksi edellistä kautta Rodríguez on pelannut lainalla Bayern Münchenissä, mutta saksalaisjätti päätti olla käyttämättä 42 miljoonan euron osto-optiotaan kolumbialaiseen.

Paluu Real Madridiin on poissa laskuista, sillä hän ei nauti päävalmentaja Zinédine Zidanen luottamusta. Real odottaa tarjouksia ostajaehdokkailta kesän aikana, joten Rodríguez pelaa Copa Américassa maansa menestyksen ohella myös omasta tulevaisuudestaan.

– Tämä turnaus on James Rodríguezille äärimmäisen tärkeä näyteikkuna. Serie A:sta Napoli ja Juventus ovat ainakin olleet kiinnostuneita. Jos hän tässä turnauksessa onnistuu, sitä kautta hän on viimeistään varmistanut itselleen kovatasoisen Mestarien liigan seuran ensi kaudeksi. Ostajia ja ottajia hänelle löytyy, mutta totta kai hän haluaa menestyvään seuraan, joka auttaa häntä urallaan eteenpäin, Tero Kainulainen pohtii.

Kolumbian turnaus jatkuu torstaiyönä ottelulla Qataria vastaan. Kainulainen arvioi, että menestyksennälkäinen Rodríguez johdattaa maansa pitkälle myös ensi viikolla käynnistyvissä pudotuspeleissä.

– Luulen, että James Rodríguezin kautta Kolumbia tulee menemään vielä yllättävän pitkälle tässä turnauksessa. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa vielä suosikkeja, mutta ensimmäisen kierroksen perusteella eniten osakkeitaan nosti Kolumbia.

Kaikki Copa Américan ottelut nähdään suorina ja suomeksi selostettuina Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Lähetys Kolumbia−Qatar-ottelusta alkaa torstain vastaisena yönä klo 00.20.