Kaksi polvivammaa selättänyt FC Hongan kapteeni puhuu takaiskuistaan: ”Se iski kasvoihin”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

FC Hongan kapteeni Duarte Tammilehto on kokenut urallaan raskaita hetkiä. 29-vuotias keskikenttäpelaaja on kärsinyt vuosien varrella kaksi vakavaa polvivammaa.

Vuonna 2013 oikeasta polvesta hajosi eturistiside. Neljä vuotta myöhemmin vasemmasta polvesta rikkoituivat kierukat ja eturistiside.

Ensimmäinen polvivamma pääsi yllättämään Tammilehdon. Vakava loukkaantuminen huomattiin vasta viikko sen tapahtumisen jälkeen.

Ulkomaan siirrosta haaveilleelle Tammilehdolle se oli valtava isku.

– Olin silloin Turussa, kun polvi meni ensimmäisen kerran. Muistan, kun lääkärimme tuli silloin koppiin ja sanoi, ettei eturistiside mennyt ainakaan, kun tuntui niin vahvalta. En tiennyt polvivammoista silloin paljoakaan, mutta sen verran tiesin, että eturistiside oli paha, joten olin onnellinen, että pahimmalta vältyttiin. Viikkoa myöhemmin kävin kuvauksissa ja niissä näkyi, että eturistiside oli mennyt ja se iski kasvoihin aika kovaa, Tammilehto muisteli pelaajayhdistys JPY:n sivuilla.

Toiseen myöhempään polvivammaan Tammilehto osasi suhtautua paremmin. Leikkausten venyminen ja hidas kuntoutus kuitenkin viivästyttivät paluuta kentille.

Tammilehto toipui vuoden 2017 vammastaan pelikuntoon vasta viime kauden loppupuolelle.

– Helmikuun tienoilla olisi pitänyt alkaa tehdä paluuta kentille, mutta kuntoutuminen ei tuntunut etenevän ja siellä oli kipuja ja se oli aika tuskaista. Itkupotkuraivareiden jälkeen pääsin sitten tähystysleikkaukseen. Mietin silloin, että jos sieltä ei mitään löydy, niin tämä loppuu tähän.

– Siellä oli sitten hieman arpikudosta ja niitä lankoja, jotka estivät polven täysipainoisen liikkeen. Jo heti leikkauksen jälkeen heräämössä tuntui siltä, että nyt tämä lähtee tästä taas rullaamaan, Hongan keskikenttäpelaaja selitti.

Tammilehto on päässyt pelaamaan tällä kaudella ehjänä alusta alkaen. Kapteeni on pelannut jokaisessa 10 ottelussa.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kertoimet ottelulle FC Honka - HJK 21.09.2019

1
X
2
Bonus
 
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!