Katso vaikka itse – nähtiinkö eilen kaikkien aikojen motivaatiopuhe? Martalta painavia sanoja kaikille futaajan aluille

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Brasilia sai eilen hyvästellä naisten MM-turnauksen, kun se taipui Ranskalle jatkoajan jälkeen maalein 1-2. Brasilia pani Ranskalle erinomaisesti kampoihin, ja monet pitivät ottelua kenties MM-kisojen tähän saakka tasokkaimpana.

Brasilia on kuulunut naisten jalkapalloilun suurmaihin aina, mutta sen paremmin MM-kuin olympiakultaakaan se ei ole pystynyt voittamaan. Pian edessä on vääjäämättä sukupolvenvaihdos. MM-joukkueessa on kahdeksan yli 30-vuotiasta pelaajaa, ja suurimpien legendojen uran loppu lähestyy.

Heti neljännesvälierän jälkeen Brasilian tunnetuin tähtipelaaja ja kapteeni, 33-vuotias Marta pitikin hyvin voimakkaan palopuheen Brasilian ja koko maailman naisfutiksen puolesta. Kuusi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valitun Martan motivaatiosanat kelpaisivat esimerkiksi mille tahansa juniorijoukkueelle. Kehonkielikin puhui haastattelussa vähintään yhtä voimakkaasti kuin tarkasti valikoidut sanat.

– Pitää haluta enemmän. Pitää harjoitella enemmän. Pitää pitää itsestään huolta enemmän, Marta saarnasi TV-kameroiden edessä.

– Pitää olla valmis pelaamaan 90 + 30 minuuttia. Sitä minä tytöiltä pyydän

Formiga ei tule pelaamaan ikuisesti. Marta ei tule pelaamaan ikuisesti. Cristiane ei tule pelaamaan ikuisesti. Naisten peli tarvitsee selviytyäkseen teitä!

– Ajatelkaa sitä. Arvostakaa sitä enemmän. Itkekää alussa, niin voitte hymyillä lopuksi, Marta julisti tunteikkaasti suoraan kameraan katsoen, ja poistui haastattelusta.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!