Liverpool kruunattiin lauantai-iltana Mestarien liigan voittajaksi, kun se kaatoi Tottenhamin kilpailun loppuottelussa 2-0. Ottelu pelattiin Wanda Metropolitanolla Espanjan Madridissa.

Mestaruus on Liverpoolille jo kuudes Mestarien liigassa. Tottenham pelasi ensimmäistä kertaa turnauksen finaalissa. Liverpool voitti samalla ensimmäisen pokaalinsa sitten kauden 2011-2012, jolloin se vei Englannin liigacupin nimiinsä. Mestarien liigan Liverpool voitti viimeksi kaudella 2004-05.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
🏆 @HKane & @HarryWinks start for @SpursOfficial having both missed the last 9️⃣ games

8️⃣ of @LFC’s starting XI started last season’s final defeat v Real Madrid - @trentaa98, @VirgilvDijk, @andrewrobertso5, Jordan Henderson, @GWijnaldum, @MoSalah, Sadio Mane & Roberto Firmino

Ottelu alkoi Liverpoolin kannalta täydellisesti. Erotuomari Damir Skomina vihelsi joukkueelle pilkun jo 25. sekunnilla, kun Sadio Manén keskitys osui Moussa Sissokon käteen Tottenhamin rangaistusalueella.

Vetovastuu oli Mohamed Salahilla, jonka laukaus suuntautui varsin keskelle, mutta pallo meni Tottenhamin maalivahdin Hugo Llorisin olkapään yli verkkoon. 0-1.

Liverpool siirtyi Mohamed Salahin rangaistuspotkumaalilla jo toisella peliminuutilla johtoon. Kuva: Getty Images

OptaJoe

@OptaJoe
01:48 – Mohamed Salah’s opener for Liverpool is the second fastest goal in a Champions League final, only behind Paolo Maldni (00:50) for AC Milan versus Liverpool in 2005. Blocks. #UCLfinal

Tottenham ei lannistunut varhaisesta takaiskusta, mutta sen omat tekopaikat olivat todella vähissä.

Son Heung-Min oli jo karata läpiajoon, mutta Liverpoolin puolustaja Trent Alexander-Arnold esti alimpana pelaajana viime hetkellä hänen aikeensa.

Tauolle mentäessä Liverpool johti maalintekoyrityksiä 8-2. Tottenham ei laukonut avauspuolikkaalla kertaakaan maalia kohti.

WhoScored.com

@WhoScored
Harry Kane (red) and Roberto Firmino (blue) each had just 11 touches in the first half of the #UCLFinal; no player had fewer

For more match stats -- whoscored.com/Matches/137267…

Tottenham aloitti toisen puoliajan pirteästi ja sai heti jakson alussa aikaiseksi parikin maalintekotilannetta, mutta Alisson

Liverpool oli tuplata johtonsa 69. minuutilla. James Milnerin maanuoliainen meni vain kymmeniä senttejä ohi.

Tottenhamin ensimmäinen maalia kohti suuntautunut laukaus nähtiin 72. minuutilla. Dele Alli yritti nostaa pallon juonikkaasti Alissonin yli, mutta brassivahti poimi pelivälineen helposti syliinsä.

Varsinaista peliaikaa oli noin vartti jäljellä, kun Son tuotti jälleen hankaluuksia Liverpoolin puolustukselle. Hän näytti jo voittavan Virgil van Dijkin juoksukilpailussa, mutta hollantilaistoppari riisti pallon juuri ennen kuin Son pääsi nokikkain Alissonin kanssa.

Son Heung-Min piti Liverpoolin puolustuksen kiireisenä. Kuva: Getty Images

Hetkeä myöhemmin Alisson joutui toden teolla torjuntahommiin. Hän venyi ensin näyttävästi Sonin kaukolaukaukseen ja pysäytti heti perään Lucas Mouran yrityksen.

Tottenham vaati itselleen pilkkua, kun Milner kaatoi huolimattomasti Danny Rosen. Liverpoolin onneksi rike tapahtui noin puoli metriä rangaistusalueen ulkopuolella. Christian Eriksen täräytti seuranneesta vapaapotkusta kohti takanurkkaa, mutta Alisson oli jälleen vedon tiellä.

Alisson Becker oli ohittamaton Liverpoolin tolppien välissä. Kuva: Getty Images

Liverpool laittoi ottelun pakettiin 87. minuutilla. Pallo jäi pomppimaan kulmapotkun jälkitilanteessa Tottenhamin rangaistusalueelle. Lopulta Joël Matip siirsi pallon Divock Origille, joka latasi pelivälineen voimalla maata pitkin takakulmaan.