Markku Kanerva lupaa muutoksia illan peliin: ”Aina täytyy huomioida vastustaja kokoonpanovalinnoissa”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat pyrkii jatkamaan tänään, tiistaina, voittojen tiellä, kun se kohtaa EM-karsinnoissa Liechtensteinin vieraskentällä Vaduzissa.

Viime lauantaina Suomi otti Tampereella Ratinan stadionilla hienon 2-0-voiton Bosnia-Hertsegovinasta.

Tämän illan isäntä ei aivan saman luokan vastustaja ole. Bosnia-Hertsegovina löytyy Fifa-rankingista 35. sijalta, Liechtenstein on rankingissa 182:s.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ei kuitenkaan lähde takki auki koitokseen.

– Otetaan niitä samoja eväitä sinne reppuun kuin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Elikkä se puolustuspelaaminen, se voitontahto, yhdessä tekemisen meininki ja tietenkin ne tehot, kommentoi Kanerva Palloliiton videolla.

– Ihan erityyppinen vastustaja on tosiaan Liechtenstein kuin Bosnia-Hertsegovina. Jos Liechtensteinista vähän ottaa kiinni, niin tosiaan ne on kolme peliä pelannut ja hävinnyt kaikki, ei ole tehnyt maaliakaan.

– Mut pahin virhe, joka me voitais tehdä olis ilman muuta lähteä aliarvioimaan Liechtensteinia. Mitä vaan voi sattua. Yksittäiset tilanteet, jopa epäonni toiseen suuntaan voi ratkaista näitä pelejä.

– Valmistautuminen on ihan samanlainen tähän peliin kuin ois vastassa Bosnia, Italia. Kaikki asiat tehdään niin huolellisesti kuin on tähänkin asti tehty.

– Se on ihan selvää, että kyllä me kolmea pistettä lähdetään tästäkin pelistä hakee. Mutta 90 prosentin suorituksella sitä ei välttämättä tuu. Pitää saada kokonaisvaltaisesti joukkue siihen tikkiin, että hoidetaan homma himaan.

Huuhkajat koki Bosnia-Hertsegovinaa vastaan pari takaiskua, vaikka maaleja ei omiin mennytkään. Laitapuolustaja Albin Granlund tuli ensimmäisellä jaksolla vaihtoon polvivamman takia ja laitahyökkääjä Simon Skrabbin reisi reistaili toisella puoliajalla.

Suomen onneksi yksikään pelaaja ei ottanut keltaista korttia. Kapteeni Tim Sparv on varoituksen päässä pelikiellosta.

– Tosiaan valitettava se Albinin loukkaantuminen, mutta sen takia tossa oli 24 pelaajaa mukana kaiken kaikkiaan. Okei Tim Sparvilla oli kaks varoitusta alla, onneks ei nyt tullu kenellekään keltaista korttia ja kukaan ei oo pelikiellossa. Simon Skrabbilla oli reiden kanssa vähän ongelmia, tuli sen takia vaihtoon, mutta tänään (maanantaina) harjoittelee. Toivottavasti reisi on kunnossa, ja uskon, että se on.

Huuhkajat on illan otteluun lähdettäessä karsintalohkossa toisena, kolmen pisteen päässä kärkijoukkue Italiasta. Lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsevät ensi kesän EM-kisoihin, mutta Kanerva ei halua mennä asioiden edelle.

– Mul on se tapa, että mennään vähän niinku matsi kerrallaan. Nyt ollaan vielä alkutaipaleella näissäkin karsinnoissa. Kolme peliä vasta pelattu, ei oo edes puoliväliä ylitetty.

– Toki sen totesin ja ajattelen, et tässä lohkossa tullaan pelaamaan ristiin. Kreikka ja Bosnia tossa pelas jo tasan. Ennustin, et Armenia tulee nipistää pisteitä näiltä ennakoiduilta kärkijoukkueilta, ja viel on niin paljon pelejä jäljellä, että saa nähä, miten käy, mutta varmaan ristiinpelaamista tulee.

– Meijän pitää keskittyä vaan siihen omaan hommaan matsi kerrallaan, vaikka se hyvin kliseiseltä kuulostaa, mut näin se menee. Turha liian pitkälle on alkaa vielä ajattelee ja laskee vielä erilaisia skenaarioita. Sen aika tulee sitten, kun ollaan sielä karsintojen loppupäässä.

– Kun tää projekti alkoi, niin ennen ensimmäistä peliä Italiassa kaikki varmaan ymmärsi – ainakin toivon näin, että meillä on sauma mennä kisoihin. Ja se on ihan inhimillistä, että tällaista spekulaatiota tulee niin pelaajien kuin fanien ja katsojien päässä.

– Mutta toisaalta mä haluan välttää sellaista turhan aikaista spekulaatiota, ettei se fokus mee ja ajatella tulevaa liikaa ja ei keskitytä ehkä siihen oleelliseen, eli mikä se tuleva ottelu ja sen sisältämät suunnitelmat on, roolit ja näin pois päin.

– Mut se on mun mielestä hienoo toisaalta, että näillä tuloksillakin on saatu sitä intoo ja buumia lisättyy mikä nyt Huuhkajien ympärillä tässä pyörii. Ja sitä pyritään ilman muuta jatkamaan.

Kanerva vihjaa tekevänsä muutoksia kokoonpanoonsa, mutta enempää hän ei paljasta.

– Sen mä voin sanoa, että muutoksia tulee. Määrästä en sano, mutta puhun monikossa.

– Mitä niillä haetaan? Aina täytyy huomioida vastustaja kokoonpanovalinnoissa. Joku vois sanoa ”miksi vaihtaa voittavaa joukkuetta?” Se on tietenkin yks periaate, mut aina pitää miettiä myös, minkätyyppisiä pelaajia kutakin vastustajaa vastaan tarvitaan, ja se on osasyy noihin muutoksiin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.