Mestarien liiga vai Kultainen pallo? Kylian Mbappé: ”En halua olla kaikkien aikojen paras”

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainin ranskalaishyökkääjä Kylian Mbappé on saavuttanut muutamassa vuodessa jo enemmän kuin moni koko urallaan.

Mbappé, 20, on mm. kolminkertainen Ranskan pääsarjamestari, ja viime kesänä hän voitti maailmanmestaruuden Venäjän kisoissa.

Aiemmin tässä kuussa hän iski yhden osuman EM-karsintaottelussa Andorraa vastaan ja saavutti sadan maalin rajapyykin ammattilaisurallaan.

Mbappé saavutti sata maalia noin kaksi vuotta aiemmin kuin Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo aikoinaan. Hänestä onkin povattu lajin seuraavaa globaalia supertähteä Messin ja Ronaldon tilalle, kun kaksikko ripustaa nappulakenkänsä naulaan.

Messi ja Ronaldo voittivat kummatkin viisi Kultaista palloa, eli maailman parhaan pelaajan palkintoa, vuosina 2008-2017. Heidän valtakautensa päättyi viime vuoteen, kun Luka Modrić nappasi kunnian itselleen.

Mbappélta kysyttiin ESPN:n haastattelussa, ottaisiko hän mieluummin Mestarien liigan voiton vai Kultaisen pallon. Ranskalaisnuorukainen laittaa joukkueen edun omien tavoitteidensa edelle, mutta arvelee, että Mestarien liigan mestaruuspytty ja Kultainen pallo kulkevat muutenkin nykyään käsi kädessä.

– Tärkeintä on voittaa Mestarien liiga, koska voit voittaa Kultaisen pallon ja olla silti jäämättä historiaan.

– Jalkapalloa ei pelata yksin, vaan kymmenen muun kanssa. Jos kyse olisi tenniksestä, niin sanoisin Kultaisen pallon, koska siinä pelataan yksin.

– Jalkapalloa pelataan joukkueena. Uskon, että Kultaisen pallon voittaakseen on voitettava Mestarien liiga. Nykyään ei voittaa Kultaista palloa ilman Mestarien liigaa. Se on niin tärkeä maailman silmissä.

– Haluan voittaa Mestarien liigan ensin. Jos voitan Kultaisen pallon, niin ok, mutta tavoitteeni on voittaa Mestarien liiga ensin.

Mbappé on jo jättänyt jälkensä eurooppalaiseen jalkapalloon, mutta hän kertoi laajemminkin tavoitteista, joita hän haluaa vielä saavuttaa urallaan.

– En halua olla kaikkien aikojen paras.

– Haluan olla ylpeä ja tehdä parhaani. Teen kaikkeni menestyäkseni ja voittaakseni pokaaleja joukkue- ja yksilötasolla. Haluan tehdä kaikkea.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!