Australia raivasi neljänsissä kisoissa peräkkäin tiensä naisten MM-turnauksen pudotuspelivaiheeseen. Jatkopaikka ja lohkon kakkossija varmistui, kun Jamaika kaatui tiistai-iltana maalein 4-1.

Matildojen sankari oli hyökkääjä Samantha Kerr, joka teki kaikki joukkueensa maalit. 25-vuotias Chicago Red Starsin hyökkääjä nosti maalisaldonsa viiteen ja nousi samalla kisojen maalipörssin kärkeen yhdessä USA:n Alex Morganin kanssa. Morgan teki kaikki maalinsa USA:n avausottelussa Thaimaata vastaan.

Kerr on samalla vasta kolmas pelaaja, joka on pystynyt tekemään yli kolme maalia yhdessä ottelussa. Morgan ja vuoden 1991 MM-kisoissa pelannut USA:n Michelle Akers tekivät maaleja yhdessä pelissä peräti viisi, ja Kerr nyt siis neljä.

Australia kohtaa neljännesvälierissä Norjan.

FOX Soccer

@FOXSoccer
Sam Kerr becomes the 3rd player to score 4 #FIFAWWC goals in a game as Australia are headed to the knockout stage.

Jamaica bow out but not before they score their first-ever FIFA Women's World Cup goal.

Jamaikan turnaus päättyi alkulohkoon, ja sen taival oli sikäli erikoinen, että Jamaikan verkkoon tehtiin jokaisessa ottelussa hattutemppu. Ensin kolmen maalin teossa onnistui Brasilian Cristiane, sitten Italian Cristiana Girelli ja nyt siis neljä maalia tehnyt Samantha Kerr.

Tärkeän lohtumaalin Jamaikalle teki toisella puoliajalla Havana Solaun. Maali oli Jamaikan MM-historian ensimmäinen.

Coral

@Coral
Jamaica are the first team in World Cup history to concede a hat-trick in each of their three group stage games:

🇧🇷 Cristiane
🇮🇹 Girelli
🇦🇺 Kerr

Match-ball guarantee™️

#FIFAWWC

Andrew Holness

@AndrewHolnessJM
Congratulations to our Reggae Girlz!

They have won our hearts and made us proud. Thank you for representing Jamaica with pride and tremendous effort. #ReggaeGirlz #FIFAWWC 🇯🇲