Naisten MM-turnauksessa saatiin uusi maalipörssin kärkinimi – Jamaikaa vastaan tehtiin kolme hattutemppua

© Kuva: Getty Images

Australia raivasi neljänsissä kisoissa peräkkäin tiensä naisten MM-turnauksen pudotuspelivaiheeseen. Jatkopaikka ja lohkon kakkossija varmistui, kun Jamaika kaatui tiistai-iltana maalein 4-1.

Matildojen sankari oli hyökkääjä Samantha Kerr, joka teki kaikki joukkueensa maalit. 25-vuotias Chicago Red Starsin hyökkääjä nosti maalisaldonsa viiteen ja nousi samalla kisojen maalipörssin kärkeen yhdessä USA:n Alex Morganin kanssa. Morgan teki kaikki maalinsa USA:n avausottelussa Thaimaata vastaan.

Kerr on samalla vasta kolmas pelaaja, joka on pystynyt tekemään yli kolme maalia yhdessä ottelussa. Morgan ja vuoden 1991 MM-kisoissa pelannut USA:n Michelle Akers tekivät maaleja yhdessä pelissä peräti viisi, ja Kerr nyt siis neljä.

Australia kohtaa neljännesvälierissä Norjan.

Jamaikan turnaus päättyi alkulohkoon, ja sen taival oli sikäli erikoinen, että Jamaikan verkkoon tehtiin jokaisessa ottelussa hattutemppu. Ensin kolmen maalin teossa onnistui Brasilian Cristiane, sitten Italian Cristiana Girelli ja nyt siis neljä maalia tehnyt Samantha Kerr.

Tärkeän lohtumaalin Jamaikalle teki toisella puoliajalla Havana Solaun. Maali oli Jamaikan MM-historian ensimmäinen.