Palloliitto tutkii Suomen Cupin finaalin jälkeiset tapahtumat – ”Meidän tehtävämme on huolehtia, että ottelutapahtuma on turvallinen”

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliitto ilmoitti lauantaina tiedotteessaan, että se aikoo tutkia Suomen Cupin loppuottelun jälkeiset tapahtumat.

Ilves voitti cupin finaalissa IFK Mariehamnin 2-0 Ahvenanmaalla pelatussa ottelussa.

Loppuvihellyksen jälkeen osa Ilveksen kannattajista pyrki vieraskatsomosta kentän puolelle juhlimaan. Järjestyksenvalvojat pysäyttivät kentälle pyrkineet kannattajat. Järjestyksenvalvojilla oli käytössä myös sumutetta, jota joutui kannattajien silmiin. (Lue lisää)

Suomen Cupin finaalissa tapahtumajärjestelyistä ja sen turvallisuudesta on vastuussa Palloliitto, ei kotijoukkue IFK Mariehamn. Palloliitto selvittää parhaillaan tapahtumia, perehtyy tapahtuneesta saatavilla olevaan kuvamateriaaliin ja tarkistaa asianosaisten lausunnot tapahtumasta.

– Olemme todella pahoillamme, että upea finaalitapahtuma ja jalkapallojuhla sai loppuvihellyksen jälkeen tällaisen käänteen. Tutkimme parhaillaan tarkasti mitä on tapahtunut ja miksi, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kommentoi tiedotteessa.

Tapahtumassa oli kuulutettu ennen ottelun päätösvihellystä useaan kertaan, että kentälle tuleminen on kielletty.

– Olen surullinen tapahtumien saamasta käänteestä. Selvitämme asian huolellisesti ja perinpohjaisesti ennen päätöstä jatkotoimenpiteistä. Meidän tehtävämme on huolehtia, että ottelutapahtuma on turvallinen katsojille, pelaajille ja kaikille toimijoille.