PSG myymässä lahjakkaimpia junioreitaan alehintaan – mistä oikein on kyse?

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kerroimme torstaina, että Bayer Leverkusen on vahvistamassa rivejään PSG:n 19-vuotiaalla ranskalaislaituri Moussa Diabylla. Diabyn siirron uskotaan voivan varmistua vielä perjantain aikana. Leverkusen maksanee Diabysta 15 miljoonaa euron siirtokorvauksen, jota voi pitää varsin edullisena.

Pariisissa syntynyt Diaby on pelannut PSG:n organisaatiossa vuodesta 2013, liityttyään seuran junioreihin 14-vuotiaana. Hän ei ole kuitenkaan ainoa lahjakas juniori, josta PSG on luopumassa.

Siirtohuhuissa viedään vahvasti myös USA:n A-maajoukkuepelaaja Timothy Weahia, legendaarisen George Weahia pois Pariisista. Nyt 19-vuotias Weah liittyi PSG:hen niin ikään 14-vuotiaana, mutta nyt miehen kerrotaan olevan lähellä siirtoa Ligue 1:n päättyneen kauden kakkoseen Lilleen. Weahin siirtosumman uskotaan liikkuvan 10 miljoonan euron tietämissä.

Kolmantena myytävänä juniorina on mainittu 20-vuotias puolustaja Stanley N’Soki. N’Soki liittyi PSG:n junioreihin Weahin tavoin vuonna 2014. N’Sokista kiinnostuneina seuroina on mainittu Marseille, Lille, Borussia Dortmund, Ajax ja Eintracht Frankfurt. Hänen siirtosummansa uskotaan asettuvan kuuden miljoonan euron tuntumaan.

Mistä sitten on kyse, kun PSG yhtäkkiä myy lahjakkaimpia junioreitaan? Moussa Diaby pelasi tällä kaudella kaikkiaan 34 PSG:n ottelussa tehden neljä maalia. N’Soki puolestaan nähtiin 15 ottelussa. Weah teki alkukaudesta kaksi maalia kolmessa ottelussa, kunnes siirtyi kauden 2018-2019 kattaneelle lainalle Celticiin.

Weah on pelannut jo kahdeksan A-maaottelua, ja hän kuului USA:n joukkueeseen loppusuorallaan olevissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Weah teki kisoissa kaksi maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä viidessä ottelussa. Diaby pelasi puolestaan samoissa kisoissa avauskokoonpanossa kaikissa neljässä Ranskan ottelussa, ja teki yhden maalin.

Syy siihen, miksi PSG on yhtäkkiä luopumassa lahjakkaimmista lupauksistaan, on selkeä. Seura ei kaipaa yhtään enempää ongelmia Financial Fair Playn kanssa, ja jotta suuremmilta vaikeuksilta vältytään, on PSG:n saatava pelaajamyynneistä ainakin 30 miljoonaa euroa ennen kesäkuun loppua. Vain siten saadaan kautta 2018-2019 koskevat talousluvut edes jossain määrin säädylliseen kuntoon.

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä alkaa virallisesti uusi kausi, ja tuolloin PSG:n on määrä taas törsätä isosti. Jos esimerkiksi paljon huhuttu Matthijs De Ligt onnistutaan Pariisiin houkuttelemaan, tullaan siirto todennäköisesti julkistamaan vasta kuunvaihteen jälkeen.

Moni PSG-fani ihmettelee silti, eikö olisi järkevämpää luopua mieluummin konkariosaston pelaajista, sillä lähtöhuhuissa on liikkunut muun muassa Thomas MeunierinLaywin Kurzawan ja Eric-Maxim Choupo-Motingin nimet. Ilmeisesti kuitenkin nuorten lupausten siirrot on helpompaa saada ajoissa maaliin, eikä laitapakkiosastolla haluta ottaa riskejä, kun Dani Alvesin jatko ei ole vielä varmistunut.

PSG:llä on kiire saada kassaan täytettä, ja siksi muun muassa Bayer Leverkusen ja Lillen näkivät otollisen tilanteen käydä apajilla hakemassa riveihinsä nuoria potentiaalisia tulevaisuuden lupauksia.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!