Ruotsi voitti lauantaina Saksan 2-1 naisten MM-kisojen puolivälierävaiheessa ja eteni viimeisenä joukkueena neljän parhaan joukkoon.

FIFA Women's World Cup

@FIFAWWC
A historic match for @svenskfotboll 💪

#GERSWE 🇩🇪🇸🇪

Saksa sai otteluun loistavan alun. Reilun vartin jälkeen Sara Däbritz sai pallon Ruotsin puoliskolla vastustajan harhasyötöstä. Hän lähti pitkään kuljetukseen ja syötti lopuksi pallon Lina Magullille, joka nosti pelivälineen ilmaan ja taituroi sen akrobaattisesti verkkoon. 1-0.

Ruotsin tasoitus syntyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Sofia Jakobsson hyödynsi saksalaispuolustajan karkean arviointivirheen ja karkasi Linda Sembrantin pitkästä avauksesta maalintekoon. Jakobsson kuljetti pallon rangaistusalueelle ja laukoi. Saksan maalivahti Almuth Schult sai jalkaansa vedon tielle, muttei kyennyt estämään osumaa. 1-1.

Ottelun voittomaali syntyi heti toisen puoliajan ensihetkillä. Schult torjui Fridolina Rolfön puskun, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Stina Blackstenius, joka kiskaisi kuulan lähietäisyydeltä maalin kattoon. 1-2.

Saksa teki kisojen aikana kymmenen maalia ja päästi ainoat takaiskunsa Ruotsia vastaan.

Välierät pelataan ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisessä välierässä kohtaavat Englanti ja Yhdysvallat, jälkimmäisessä Hollanti ja Ruotsi.

Ruotsi pääsee lauantain voittonsa ansiosta ensi vuoden Tokion olympialaisiin kolmantena Euroopan jalkapalloliiton, Uefan, edustajana Englannin (Iso-Britannia) ja Hollannin lisäksi.