Tähtipelaaja lähti vastasynnyttäneen vaimonsa luota valmentajan anelun jälkeen – joutuikin vaihtopenkille: ”Oletko tosissasi?”

© Kuva: Getty Images

Napolin tähtitopparilta Kalidou Koulibalylta oli jäädä esikoisensa syntymä näkemättä, kun hänen silloinen valmentajansa Maurizio Sarri aneli häntä jäämään joukkueen luokse.

Koulibaly, 28, oli tammikuussa 2016 joukkuekavereineen videopalaverissa valmistautumassa sarjaotteluun Sassuoloa vastaan, kun hän sai puhelun vaimoltaan.

Senegalilaispuolustaja ei aluksi halunnut vastata, koska hän pelkäsi sitä, miten tulisieluinen Sarri reagoisi. Lopulta hän vastasi puhelimeen ja sai kuulla, että hänen vaimonsa Charline on menossa synnytykseen.

– Sarri katsoi minua ja sanoi ”Ei, ei, ei. Tarvitsen sinua tänään, Kouli. Minä todella tarvitsen sinua. Et voi mennä”, kertasi Koulibaly Players’ Tribunen haastattelussa.

– Vastasin hänelle, että ”Nyt on kyse poikani syntymästä. Voit tehdä minulle mitä haluat. Voit antaa minulle sakot tai hyllyttää minut. Minä en välitä”.

– Sarri näytti stressaantuneelta. Hän poltti tupakkaansa. Poltti ja poltti ja ajatteli. Lopulta hän sanoi, että voin mennä sairaalaan. ”Mutta sinun on tultava takaisin otteluun. Minä tarvitsen sinua, Kouli!”

Koulibaly kiirehti toiselle puolelle kaupunkia vaimonsa tueksi ja ehti näkemään poikansa Senin syntymän.

Pari tuntia myöhemmin hänen puhelimensa soi taas. Langan toisessa päässä oli Sarri, joka aneli luottopelaajaansa palaamaan ottelua varten.

Koulibaly ei halunnut pettää joukkuekavereitaan, joten vaimonsa suostumuksella hän kiiruhti takaisin kaupungin toiselle puolelle.

– Valmistauduin pelaamaan. Sitten Sarri tuli pukukoppiin ja laittoi kokoonpanolistan seinälle. Minä katsoin, katsoin ja katsoin.

– Numeroni ei ollut siinä mukana. ”Oletko tosissasi?” kysyi Koulibaly Sarrilta.

– ”Mitä? Tämä on minun valintani”, vastasi Sarri Koulibalyn mukaan.

– ”Minun poikani! Minun vaimoni! Minä jätin heidät! Sinä sanoit, että tarvitset minua!”

– ”Kyllä, tarvitsemme sinua vaihtopenkille”, vastasi Sarri.

Kaikesta huolimatta Koulibaly painottaa, että hän muistelee tuota päivää lämmöllä. Napoli voitti Sassuolon 3-1 ja Koulibaly pääsi kentälle viimeiseksi 22 minuutiksi.

– Luulette ehkä, että tämä on negatiivinen tarina, mutta minulle tässä tarinassa on kyse kaikesta, mitä rakastan Napolissa. Sitä ei voi ymmärtää, jos minun on selitettävä se. Se on kuin yrittäisi selittää vitsiä.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille