Turkin täydellinen alku EM-karsinnoille jatkui lauantaina, kun se kukisti hallitsevan maailmanmestarin Ranskan kotikentällään 2-0.

Ottelun molemmat maalit syntyivät jo avauspuolikkaalla. Kaan Ayhan puski Turkin johtoon puolen tunnin kohdalla ja Cengiz Ünder latasi loppulukemat taululle kymmenen minuuttia myöhemmin.

Turkki oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, vaikka Ranska veikin pallonhallinnan selkeästi nimiinsä. Turkilla oli yhteensä 11 maalintekoyritystä, Ranskalla vain neljä.

Kyseessä oli Ranskan ensimmäinen ottelu kymmeneen vuoteen, kun joukkue ei saanut yhtäkään laukausta kohti maalia.

OptaJean

@OptaJean
0 - It is the first time in the last 10 years that France 🇫🇷 did not make a shot on target (4 shots attempted). Disaster.
#TURFRA

Jotain Les Bleusin saamattomuudesta kertoo sekin, että tähtihyökkääjä Kylian Mbappé menetti pallon peräti 22 kertaa, useammin kuin koskaan aikaisemmin Ranskan paidassa pelaamassa ottelussaan.

OptaJean

@OptaJean
22 - Kylian Mbappé 🇫🇷 lost possession 22 times against Turkey tonight, his highest tally in a single game with France. Holidays?
#TURFRA

Turkki jatkaa yksin karsintalohko H:n kärjessä yhdeksällä pisteellä. Se on voittanut kaikki kolme peliään päästämättä maaliakaan.

Ranska on lohkossa toisena kuudella pisteellä, ja Islanti sen perässä kolmantena samalla pistemäärällä. Kolme pistettä kerännyt Albania on neljäntenä ja Moldova samalla pistemäärällä viidentenä.

Lohkojumbona on Andorra, joka ei ole vielä avannut piste- tai maalitiliään. Sen verkko on heilunut kolmessa karsintapelissä yhteensä kuusi kertaa.

Turkki, Puola ja Suomen lohkossa pelaava Italia ovat ainoat joukkueet, jotka ovat voittaneet kaikki kolme karsintapeliään takaiskuitta.