Turkki yllätti ja kaatoi hallitsevan maailmanmestarin – Ranskan tappiossa käsittämätön tilasto

© Kuva: Getty Images
Lontoon klassinen derby Chelsea - Tottenham! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Turkin täydellinen alku EM-karsinnoille jatkui lauantaina, kun se kukisti hallitsevan maailmanmestarin Ranskan kotikentällään 2-0.

Ottelun molemmat maalit syntyivät jo avauspuolikkaalla. Kaan Ayhan puski Turkin johtoon puolen tunnin kohdalla ja Cengiz Ünder latasi loppulukemat taululle kymmenen minuuttia myöhemmin.

Turkki oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, vaikka Ranska veikin pallonhallinnan selkeästi nimiinsä. Turkilla oli yhteensä 11 maalintekoyritystä, Ranskalla vain neljä.

Kyseessä oli Ranskan ensimmäinen ottelu kymmeneen vuoteen, kun joukkue ei saanut yhtäkään laukausta kohti maalia.

Jotain Les Bleusin saamattomuudesta kertoo sekin, että tähtihyökkääjä Kylian Mbappé menetti pallon peräti 22 kertaa, useammin kuin koskaan aikaisemmin Ranskan paidassa pelaamassa ottelussaan.

Turkki jatkaa yksin karsintalohko H:n kärjessä yhdeksällä pisteellä. Se on voittanut kaikki kolme peliään päästämättä maaliakaan.

Ranska on lohkossa toisena kuudella pisteellä, ja Islanti sen perässä kolmantena samalla pistemäärällä. Kolme pistettä kerännyt Albania on neljäntenä ja Moldova samalla pistemäärällä viidentenä.

Lohkojumbona on Andorra, joka ei ole vielä avannut piste- tai maalitiliään. Sen verkko on heilunut kolmessa karsintapelissä yhteensä kuusi kertaa.

Turkki, Puola ja Suomen lohkossa pelaava Italia ovat ainoat joukkueet, jotka ovat voittaneet kaikki kolme karsintapeliään takaiskuitta.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Lontoon klassinen derby Chelsea - Tottenham! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!