Brasilia voitti Argentiinan Copa Américan välierässä 2-0-lukemin. Loppuottelussa se kohtaa voittajan otteluparista Chile-Peru.

Brasilia meni johtoon 19. minuutilla. Dani Alves ja Roberto Firmino vastasivat näyttävästä esityöstä ja Gabriel Jesusilla oli helppo työ putata ensimmäisen puoliajan ainoa maali.

Argentiinan ensimmäisen jakson parhaat saumat olivat Leandro Paredesin tulinen kaukolaukaus ja Sergio Agüeron pusku Lionel Messin vapaapotkusta, joka osui ylärimaan.

Toisella puoliajalla Brasilia teki vielä toisen maalin. Asialla oli jälleen sama kaksikko. Tällä kertaa Jesus vastasi syötöstä pitkän kuljetuksensa päätteeksi ja Firmino pääsi laittamaan pallon lähes tyhjään maaliin.

Argentiinan tähtipelaaja Messi oli kolistellut tolppaa ennen Brasilian johdon tuplaantumista, mutta kotiyleisönsä edessä pelannut brassiryhmä kesti loppuun asti ilman takaosumia.

Finaalipaikka on Brasilialle ensimmäinen Copa Américassa sitten vuoden 2007. Kilpailu on järjestetty kolmesti kyseisen kerran jälkeen ja tällainen tauko on turnauksen kestomenestyjälle harvinainen.

FOX Soccer

@FOXSoccer
BRAZIL ARE IN THE FINAL! 🇧🇷

The hosts knock out Messi's Argentina and reach their first #CopaAmerica final since 2007!