FC Haka lähestyy Veikkausliigaa – Hradecky osui paluuottelussaan TPS:lle

© Kuva: Juha Tamminen

FC Haka voitti TPS:n Ykkösen kärkikamppailussa Turussa. Haka kasvatti 3−2-voitollaan sarjajohtonsa jo kymmeneen pisteeseen. TPS jatkaa liigakarsintaan oikeuttavalla toisella sijalla.

Valkeakoskelaiset ovat voittaneet nyt 15:stä pelistään 13. Kaksi ottelua on päättynyt tasan, joten Haka jatkaa kärkipaikalla voittamattomana. Suora nousu Veikkausliigaan vaikuttaa tällä hetkellä siis erittäin todennäköiseltä.

Hakan sankari oli maalipörssin jaetulle ykkössijalle noussut Salomo Ojala, joka viimeisteli kaksi osumaa. Hänen kanssaan maalintekijätilaston huipulla on TPS:n Eliecer Espinosa Calvo, joka teki yhden maalin.

Haka johti ottelua ensimmäisen puoliskon jälkeen Ojalan kahdella maalilla 2−0. Espinosa Calvo kavensi toisen puoliajan alussa. Ville-Valtteri Starck lisäsi Hakan johtoa 83. minuutilla. Ottelussa kahden ja puolen vuoden tauolta palannut Matej Hradecky kavensi pelin 3−2:een rangaistuspotkusta. Tasoihin turkulaiset eivät lopulta päässeet.

Toisessa Ykkösen ottelussa AC Kajaani voitti EIF:n kahdella ottelun puolivälissä lyhyen ajan sisään tulleella maalilla 2−0.