HJK pelasi keskiviikon päätteeksi Mestarien liigan karsintaottelun melkoisissa puitteissa, Belgradin Stadion Rajko Mitićillä, Belgradin Punaisen tähden vieraana.

Ottelun ensi hetket noudattelivat käsikirjoitusta; isännille kirjattiin kolme maalintekoyritystä avaus-viisiminuuttiselle.

FK Crvena zvezda in English

@crvenazvezda_en
11' It's been all Zvezda so far. Red and whites are searching for an opening goal. #fkcz #ucl

Reilun vartin jälkeen Riku Riski onnistui hoitamaan pallon kotijoukkueen verkkoon – paitsioasemasta.

27. minuutilla koko ottelun alun tehokkaasti häärinyt Richmond Boakye puski pallon alakulmaan, ohi Maksim Rudakovin, 1-0.

26' GOAL FOR CRVENA ZVEZDA! Mirko Ivanić finds Richmond Boakye with a lovely cross and our Black Star heads in from close range to give Zvezda the lead! It's 1-0! #fkcz #ucl

Tauolle mentiin 1-0 -tilanteessa. Punainen Tähti hallitsi ottelun ensimmäistä puolikasta selkeästi, mutta pieni epätarkkuus ja Rudakovin torjunnat pitivät maalieron kurissa. Kummankin joukkueen pelaajista yhtä varoitettiin jaksolla.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
45'+ Avausjakso ohi Belgradissa. Isänniltä väkevää hallintaa, mutta Klubin puolustus toimi pääsääntöisesti. Toisella jaksolla sitten vierasosuma! (1-0)
#HJK #UCLfi #Helsinki

Toisella jaksolla Riski jatkoi yrittämistä harvoista hyökkäystilanteist, ja myös Nikolai Alho nousi ajoittain esiin. Tilastot tasoittuivat hieman, maaleja lukuunottamatta.

Punaisen Tähden valmentaja Vladan Milojevic haki lisää tehoja penkiltä, ja teki kaksi vaihtoa. Viimeisen kympin käynnistyessä saman teki Toni Koskela; Ivan Tarasov sivuun, sisään Kevin Kouassivi-Benissan.

Isäntien selkeästä yliotteesta huolimatta joukkue tarvitsi 90 minuutin täyttymisen, ennen kuin onnistui tuplaamaan lukemat. 2-0 syntyi Milan Pavkovin toimesta.

Näihin loppulukemiin saa silti ehdottomasti olla pettyneempi isäntäjoukkue; niin vahvasti se painoi päälle, että kahden maalin johto Helsingin kohtaamisen pohjalle ei ole kummoinen suoritus. Riittääkö se silti, jää nähtäväksi ensi viikolla.

Mestarien liigan karsintaottelut keskivikkona, 24.7.

BATE-Rosenborg 2-1 (Jasse Tuominen pelasi ottelun viimeiset viisi minuuttia)

CFR Cluj – M. Tel Aviv 1-0

Ferencvaros-Valletta 3-1

Maribor-AIK 2-1

Celtic – Nömme Kalju 5-0

Belgradin Punainen Tähti – HJK 2-0

Dundalk-Qarabag 1-1