MTV:n SuomiAreenan jalkapallokeskusteluun osallistunut SJK:n omistaja Raimo Sarajärvi jyrähti jälleen tutusta aiheesta.

Seinäjoen peliolosuhteet paranivat kertaheitolla nykyaikaisiksi, kun OmaSP Stadion avatiin kesällä 2016. Muualla tilanne ei ole yhtä hyvä, ja muutamilla paikkakunnilla pelataan Sarajärvenkin mukaan ala-arvoisissa puitteissa. Katseet kääntyvät paikallispoliitikkojen suuntaan.

– Haluan kääntää keskustelua pääsarjamme tilanteeseen, jossa ammattilaisena eläminen ja olosuhteet ovat monella paikkakunnalla suorastaan naurettavassa asemassa. Puhutaan isoista kaupungeista kuten Tampere, Espoo ja Lahti. Tuntuu käsittämättömältä, että päätöksenteko on niin hidasta ja kankeaa saada maailman suurimman urheilulajin olosuhteet kuntoon.

Tilanne heijastuu seurapomon mielestä suoraan myös kansainväliseen kilpailuun, jossa Suomi juuri nyt kulkee hyvässä myötätuulessa.

– Huuhkajissa pelaa tällä hetkellä paljon pelaajia, jotka ovat vielä muutama vuosi sitten pelanneet Veikkausliigassa. Seurojen talous ei vain tällä hetkellä kestä pitää heitä, mikä mahdollistaisi eurokentillä menestymisen ja sarjan kehittymisen. Tässä olisi yhdelle poliittiselle puolueelle tekemistä. Puoluejohtajat pyörittelivät täällä eilen samaa puuroa kattilassa, mitään ei tapahtunut. Olisi hienoa löytää päättäjiä, jotka uskaltaisivat mennä asioiden taakse ja hoitaa tämä yksi asia kuntoon.

Sarajärvi jätti mainitsematta, mitä yhtä puoluetta tarkoitti, vai viittasiko kenties siihen, että tarvitaan kokonainen uusi puolue asiantilan parantamiseen.

Positiivinenkin visio seurajohtajan puheenvuorosta löytyi, koskien Huuhkajia.

– Menemme arvokisoihin marraskuussa taistellen ja venyen. Kisoissa menemme vielä alkulohkosta jatkoon ja nautimme siitä hetkestä.