Entinen eteläafrikkalainen jalkapalloilija Marc Batchelor on kuollut. Batchelor ammuttiin kotinsa lähellä Johannesburgissa. Hän oli kuollessaan 49-vuotias.

Paikallisen poliisin tiedottajan mukaan murha tapahtui noin kuuden aikaan iltapäivällä maanantaina. Poliisi kertoo Batchelorin saaneen useita ampumahaavoja, kun kaksi moottoripyörillä liikkunutta miestä ajoivat paikalle ja ampuivat Batchelorin tämän ajoneuvoon. Batchelor kuoli välittömästi autoonsa. Sosiaaliseen mediaan levinneiden kuvien perusteella auton laseissa oli useita luodinreikiä.

Autosta ei viety mitään, eikä teon motiivi ei ole vielä poliisilla tiedossa. Poliisilla ei ole myöskään tietoa epäillyistä, eikä pidätyksiä ole tehty.

Batchelor liittyi vahvasti murhasta tuomitun paralympialaisten moninkertaisen kultamitalistin Oscar Pistoriuksen murhaoikeudenkäyntiin. Batchelor oli todistajana, kun Pistoriusta syytettiin tyttöystävänsä Reeva Steenkampin murhasta.

Batchelor todisti oikeudenkäynnissä Pistoriuksen luonteesta. Pistoriuksella oli ollut yhteenotto Batchelorin ystävän kanssa, koska paralympiatähti oli epäillyt tällä olevan salasuhde Steenkampin kanssa. Lisäksi Batchelor itse joutui kerran Pistoriuksen uhkauksen kohteeksi. Pistorius oli uhannut katkoa jalat Batchelorilta, koska luuli tällä olleen suhde hänen silloiseen tyttöystäväänsä, Samantha Tayloriin, jonka kanssa Pistorius seurusteli ennen Steenkampia.

Eteläafrikkalaislähteet kertovat Batchelorilla olleen yhteyksiä myös Etelä-Afrikan rikollispiireihin.

Pelaajaurallaan Batchelor edusti kotimaassaan Orlando Piratesia, Kaizer Chiefsiä ja Moroka Swallowsia. Uransa jälkeen hän toimi muun muassa asiantuntijatehtävissä.

Lähteet: IOL News, Cape Town ETC, The South African, The Sun, Daily Mirror