Belgradin Punainen tähti eteni lopulta rutiinilla jatkoon keskiviikkoiltana HJK:ta vastaan Mestarien liigan karsinnoissa Töölön jalkapallostadionilta. Yhteismaalit kirjattiin vierailijoille 3-2. Vaikka HJK otti kotonaan 2-1-voiton, kentän hahmo oli saksalainen Marko Marin, joka toi Töölöön todellista jalkapalloneroutta Euroopan huipulta.

Marin oli jo ensimmäisessä osaottelussa tärkeässä roolissa, kun Punainen tähti voitti kotikentällään 2-0. Marin oli isossa roolissa lopulta erittäin tärkeäksi maaliksi muodostuneessa 2-0-osumassa avausosan loppuhetkillä. Töölössä Marin tarvitsi vain pienen hetken tilaa, jolloin miehen jalasta lähti maailmanluokan läpisyöttö HJK-puolustuksen selustaan Dusan Jovancicille. Jovancic viimeisteli pallon maaliin ja johdatti osumallaan Punaisen tähden lopulta jatkoon.

Marin liikkui kentällä laajalla säteellä. Pelijärjestelmässä mies oli merkattu kymppipaikalle, mutta Marin oli siellä, mistä tilaa löytyi. HJK pystyi melko hyvin pitämään urallaan Saksan maajoukkueessa 16 ottelua pelanneen Marinin pimennossa, mutta todellinen huippupelaaja ei tarvitse kuin sen kuuluisan yhden tilanteen.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ei turhaan kehunut Marinin otteita, lue lisää tästä. Koskela muistutti, että jalkapallo on joukkuepeli, mutta Marinin kaltaiset yksilöt pystyvät käyttämään optimaalisesti ajan ja tilan hyväkseen. Yksinkertaisesti Marin toi Punaisen tähden pelaamiseen todella paljon laatua.

HJK pelasi hienon ottelun keskiviikkona, vaikka se ei jatkopaikkaan riittänyt. Täytyy muistaa, että Punainen tähti voitti viime kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa muuan Liverpoolin. Joukkueesta löytyy huippulaatua ja leveyttä. Marinin kaltainen yksilö on iso osa vahvaa kokonaisuutta.

Marinin kaltaisia yksilöitä ei kuitenkaan joka päivä Töölön tekonurmella nähdä. HJK:n kannalta ehkä helpottava tieto on se, ettei tulevissa Eurooppa-liigan karsinnoissa samanlaista taituruutta välttämättä nähdä. HJK:n tulevan vastustajan, Riga FC:n tai Puolan hallitsevan mestarin Piast Gliwicen, riveistä ei saman tason tähtipelaajaa löydy.

Jalkapallo on kuitenkin joukkuepeli, jossa kokonaisuus ratkaisee. Siksi HJK:n taival ei ole mitenkään ratkaisevasti helpottumassa, vaikka Marinin kaltaista tähtiloistoa ei Töölössä nähtäisikään. Jokaiselle jalkapalloa seuraavalle Marinin otteet olivat kuitenkin elämys, josta näillä leveysasteilla harvemmin pääsee nauttimaan.