Pikkuhuuhkajien Juha Malinen kiertää seuroja – ruotii pelaajistonsa tilanteita

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Juha Malinen kiertää kesän aikana veikkausliigaseuroja, ja tarkkailee rinkiinsä kuuluvien pelaajien tilanteita.

Ennen kotoisen liigan seuroihin tutustumista, kokenut valmentaja kävi kierroksella Englannissa, Jaakko Oksasen ja Marcus Forssin Brentfordissa, sekä Leedissä, jota Aapo Halme tuolloin vielä edusti.

Suomalaiset puitteet ovat pitkäaikaiselle veikkausliigavalmentajalle toki sinänsä tuttuja, mutta nyt näkökulma on toinen.

– Seurat ja stadionit ovat minulle tuttuja, mutta moni ihmisistä jää tapaamatta, kun tulee paikalle vain omaa peliä varten ja lähtee samantien pois. Nyt olen päässyt seurojen ja joukkueiden toimintaan paljon syvemmälle, Malinen kertoo Palloliiton sivustolla.

Nuorten pelaajien saama vastuu Veikkausliigassa on Malisen mukaan menossa oikeaan suuntaan.

– Viime keväänä lukemat olivat 40-50 nuorta pelaajaa, jotka saivat peliaikaa. Ei tämän hetken tilannetta voi kuitenkaan huonona pitää. On meidän ja myös seurojen edun mukaista, että tilanteet etenisivät. Me kohtaamme EM-karsintojen avauksessa Ukrainan, joka on hallitseva U20-ikäluokan maailmanmestari. Siihen otteluun ei voi mennä huonolla pelituntumalla.

– Eniten maalivahdeista on pelannut Englannin Kakkosliigan Crewe Alexandran William Jääskeläinen. Puolustuspeli meidän pitää saada toimimaan. Odotan, että keskus- ja laitapuolustajien osalta tapahtuisi eniten.

– Keskikentällä meillä on melko hyvä tilanne, pelaajat ovat isoissa rooleissa sekä koti- että ulkomailla. Abukar Mohamed siirtyi Ukrainaan. Hyökkäyksessä HJK:n Eetu Vertaisen jaAIK:n Saku Ylätuvan roolit ovat haastavia. Timo Stavitski on palaamassa loukkaantumisen jälkeen.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!