Ajaxin tähtipelaaja yllätti ja teki jatkodiilin: ”Olisin voinut odottaa Bayern Müncheniä”

© Kuva: Getty Images

Ajaxin keskikenttäpelaaja Hakim Ziyech solmi viikonloppuna jatkosopimuksen, joka pitää hänet amsterdamilaisseurassa kesään 2022 asti.

Jatkodiili tuli monelle pienoisena yllätyksenä, sillä marokkolaistähti Ziyech, 26, on ollut pitkään yhdistettynä Euroopan suurseuroihin.

Viime kaudella hän teki 49 ottelussa yhteensä 21 osumaa ja antoi 24 maaliin johtanutta syöttöä. Hän oli yksi tärkeimmistä pelaajista Ajaxin mahtavassa kaudessa, joka sisälsi Hollannin tuplamestaruuden ja pääsyn Mestarien liigan välieriin.

Ajaxin urheilutoimenjohtaja Marc Overmars sanoi toukokuussa, että seura on valmis päästämään Ziyechin muualle, jos iso seura tekee hänestä hyvän tarjouksen.

Ziyechiä kohtaan oli kiinnostusta, mutta hän päätti lopulta itse jäädä seuraan. Hän hylkäsi ensin espanjalaisen Sevillan tarjouksen. Nyt hän kertoo torjuneensa myös Saksan suurseuran Bayern Münchenin kosiskelut.

– Minä todella nautin Ajaxissa pelaamisesta, kommentoi Ziyech AD:n haastattelussa.

– Sevilla on varmasti kiva seura, mutta olen aina sanonut, että kaiken on osuttava kohdalleen, mikäli siirryn.

– En saanut Sevillasta sellaista tunnetta, joten jäin mieluummin Ajaxiin. Olisin voinut odottaa Bayern Müncheniä. Mutta minusta tuntui, että oli oikea hetki tehdä tilanteeni selväksi, sekä Ajaxin että itseni kannalta.

– Jos joku seura haluaa minut, se olisi voinut jo tehdä siirtonsa. Uskon, että kaikki näkivät, mitä teimme Ajaxin kanssa ja mikä minun roolini siinä menestystarinassa oli.

– Siirto muualle ei ikinä ollut Graalin maljani. Jos sitä oikeaa seuraa ei tule vastaan, niin ei siinä mitään. Minä allekirjoitin uuden sopimuksen ja pysyn varmasti Ajaxissa tämän kauden.

Ziyech painottaa, että hänen on hyvä olla Ajaxissa.

– Meillä on hyvä joukkue, tunnelma on mahtava ja minä haluan todistaa, että viime kauden menestyksemme ei ollut tuurista kiinni.

– Olen onnellinen täällä. Raha ei varsinaisesti ole ongelma minulle. Rakastan jalkapalloa ja täällä nautin siitä eniten. Luotamme hyökätessä pallonhallintaan ja prässäämme, kun meillä ei ole palloa.

– Olen kehittynyt kummassakin ja nautin niistä molemmista. Se tuo minun parhaat puoleni esiin. Jokaisen pelaajan on tehtävä omat päätöksensä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.