Cristiano Ronaldo on jakanut melko harvinaisia kommentteja kilpailijastaan Lionel Messistä.

Ronaldon edustaessa vielä Real Madridia, hänen ja Barcelonassa pelaavan Messin välisiä huippuotteluita odotettiin innolla ympäri maailmaa. Jalkapalloyleisön harmiksi Juventus ja Barcelona eivät ole vielä kohdanneet toisiaan eurokilpailuiden parissa, Portugalin ja Argentiinan välisistä maaottelukohtaamisista puhumattakaan.

Vastakkainasetteluista huolimatta Ronaldo on kertonut portugalilaiskanava TV1:lle hänen suuresta arvostuksestaan Lionel Messiä kohtaan.

– Minä todella ihailen hänen uraansa, ja – hänen puolestaan puhuen – hän on jo kertonut siitä, miten minun lähtöni Espanjasta on harmittanut häntä, koska hän arvosti meidän välistä kilpailuamme.

– Se on hyvä kilpailu, mutta ei uniikki – Michael Jordanilla oli vastakkainasetteluita koripallossa, ja sitten oli Ayrton Senna ja Alain Prost Formula 1:ssä. Niitä kaikkia yhdisti se, miten ne kaikki olivat terveellisiä kilpailuita.

Ronaldo ja Messi ovat kumpikin voittaneet Ballon d’Orin viidesti, mikä yhdistää heitä vain entisestään. Kaksikko ei kuitenkaan ole vielä koskaan tavannut sen läheisemmin vapaa-ajalla.

– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Messi olisi tehnyt minusta parempaa pelaajaa, ja sama toiseen suuntaan. Kun voitan titteleitä, sen on oltava kivuliasta hänelle, kuten se on myös minulle silloin kun hän voittaa, Ronaldo jatkoi.

– Minulla on erinomainen, ammattimainen suhde hänen kanssaan, koska me olemme jakaneet samoja hetkiä jo 15 vuoden ajan. Me emme ole koskaan olleet yhdessä illallisella, mutta en näe syytä sille miksemme voisi tehdä niin tulevaisuudessa.