Vaikka HJK ei sunnuntaina pelannutkaan, on Klubin leirissä syytä hymyyn. SJK:n ja FC Lahden tappiot merkitsivät sitä, että HJK saa olla varma paikastaan Veikkausliigan yläloppusarjassa, mestaruudesta ja mitaleista taistelemassa. Käytännössä paikkansa sinetöi myös Honka, sillä kaikilla sen mahdollisilla haastajilla maaliero on merkittävästi Honkaa heikompi. Jo aiemmin yläloppusarjapaikan olivat varmistaneet KuPS, Ilves ja Inter.

Sen sijaan viimeisestä paikasta yläloppusarjassa käydään vielä armottoman kovaa taistelua. Kuudenneksi nousi sunnuntaina IFK Mariehamn, mutta sen kanssa tasapisteissä ovat SJK ja FC Lahti. HIFK vaanii kahden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena.

IFK Mariehamn pelasi sunnuntaina Ahvenanmaalla veitsi kurkulla, mutta onnistui kovassa paikassa kaatamaan SJK:n 1-0. Seinäjokiset tulivat Maarianhaminaan varamiehisenä, sillä tuoreeltaan ottelun alla oli sairastunut myös runkopelaaja Moshtagh Yaghoubi. Fyysinen ottelu esitteli monta kovaa taklausta, ja kontaktien seurauksena myös kotijoukkueen pelaajista Robbie Crawford ja Aapo Mäenpää joutuivat jättämään kentän ennen aikojaan.

Ottelun ainoa maali nähtiin 57. peliminuutilla, kun Robin Sid oli kärppänä paikalla ja siirsi keskityksen jälkeisen irtopallon verkkoon. Maalin myötä päättyi Sidin yli kolme kuukautta kestänyt kuiva kausi.

SJK sai oivan paikan tasoitukseen, kun sille vihellettiin rangaistuspotku 74. minuutilla. Oskari Forsman kuitenkin torjui hienosti Obed Malolon yrityksen. Sekös Maloloa pänni, sillä vain kaksi minuuttia myöhemmin Malolo ajettiin toisella keltaisella suihkuun. Kotimatkalle jäi hieman mietittävää.

Miska Siikaluoma

@MiskaSiikaluoma
#SJK tekee tän itselleen. En kyllä ole nähnyt Malolon peluuttamiselle mitään syytä eikä vakuuta yhtään kun pää ei kestä mokatun pilkun jälkeen. Aika idioottimainen taklaus, näyttää siltä, että aikoo vain talloa kaverin varpaat. #Veikkausliiga

Ottelun viimeiselle varttitunnille kirmasi ensimmäisen kerran yli kolmeen kuukauteen loukkaantumisestaan toipunut SJK:n konkaripuolustaja Jarkko Hurme. SJK jäi silti ilman maaleja jo viidennessä ottelussa peräkkäin.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Ottelu päättyy. IFK Marieham - SJK 1-0 (1-0) FT. Suuri pettymys ja viides ottelu putkeen ilman maalia. IFK Mariehamn nousee kuudenneksi ja SJK:lla ei ole ylemmän loppusarjan paikka omissa käsissään. Silti ei luovuteta: SJK - KuPS la 31.8. klo 16:00 #IFKMSJK #SJKfi #Veikkausliiga

Yläloppusarjan paikasta niin ikään taisteleva FC Lahti koki napapiirillä kovia, kun RoPS läksytti sitä maalein 3-0. Kaikki maalit nähtiin jo ensimmäisten 25 minuutin aikana. RoPS:n osumat viimeistelivät Kevin Kouassivi-Benissan, Atte Sihvonen ja rankkarin upottanut Younes Rahimi. HJK-laina Kouassivi-Benissanille maali oli liigauran ensimmäinen.

Lahden takaa-ajo hyytyi viimeistään 63. minuutilla, kun virolainen keskikenttäpelaaja Brent Lepistu ajettiin suoralla punaisella suihkuun. RoPS repi voitolla tärkeää eroa karsijan paikalla olevaan KPV:hen, ja nousi lähemmäs myös taistelua haastajasarjan europlayoff-paikkaa/-paikkoja.

Runkosarjan päätöskierroksella ensi viikonloppuna nähdään huipputärkeä kamppailu, kun FC Lahti isännöi IFK Mariehamnia. SJK saa vieraakseen KuPS:n ja HIFK vierailee Vaasassa. Tiistain rästiottelussaan HIFK kohtaa vieraskentällä Ilveksen.