KuPS antoi lauantaina sarjakumbo VPS:lle kylmän suihkun. Kuopiolaiset palasi sarjakärkeen murskaavalla 5-0-voitolla.

KuPS karkasi jo avausjaksolla neljän maalin johtoon Ilmari Niskasen aloitettua maalinteon jo kolmannella minuutilla. Myös Ariel ”Tuco” Ngueukam sai kauden kaksi ensimmäistä osumaansa kasaan, joista ensimmäinen syntyi rangaistuspotkusta.

Tuco siirtyi Kuopioon kesäkuun lopussa. Ottelu oli kamerunilaiselle kauden kuudes Veikkausliigassa.

Toisella jaksolla KuPS:n viidennen osuman pääsi viimeistelemään Tommi Jyry. Maali oli 20-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle ensimmäinen Veikkausliigassa.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
70' MMMMUUUAAAAAALLLIIIIII!!! Niskasen keskitys ja Tommi Jyry laukoo Veikkausliigauransa avausmaalin! #KUPSVPS (5-0)

Voitto oli KuPS:lle kolmas peräkkäinen. Seura on pitänyt jokaisessa peleistä nollat.

VPS saavutti vasta edellisellä kierroksella kauden ensimmäisen voittonsa. Vaasalaisilla on ennen runkosarjan viimeistä ottelua vain 12 pistettä kasassa.