Mestarien liigan lohkoarvonta käsillä – katso tästä arvonnan korijako

© Kuva: Getty Images
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Huomenna torstaina on päivä, jota futisjännärit ja -fanit ympäri Euroopan – ellei maailman – ovat odottaneet. Tällöin selviää kauden 2019-2020 Mestarien liigan lohkojako. Arvontatilaisuus alkaa Monacossa kello 19, mutta siitä voi odotella pitkäkestoista. Samassa tilaisuudessa kun palkitaan myös UEFA:n viime kauden paras mies- ja naispelaaja, sekä Mestarien liigan viime kauden pelipaikkojensa parhaat.

Koska osallistuvista joukkueista on selvillä 29, on arvonnan korijako jo lähes valmis. Ykköskori tiedetään jo täysin, kakkoskorista selvillä on varmuudella seitsemän joukkuetta kahdeksasta, ja kolmos- ja neloskoreista kuusi kummastakin.

Korijaon kannalta merkittävin ottelu keskiviikkona pelattavista peleistä on Ajax-APOEL. Mikäli Ajax etenee lohkovaiheeseen, päätyy se koriin 2. Mikäli kyproslaiset yllättäisivät viime kauden semifinalistin, menisi se neloskoriin, ja ranskalainen Lyon ”perisi” Ajaxin paikan kakkoskorissa.

Tuttuun tapaan saman maan joukkueet eivät voi toisiaan lohkovaiheessa kohdata. UEFA:n päätöksellä myöskään venäläisiä ja ukrainalaisia joukkueita ei voida arpoa samaan lohkoon poliittisista syistä.

Lohkoarvonnassa myös sijoitellaan joukkueita siten, että maista, joista mukana on neljä joukkuetta (Englanti, Espanja, Saksa, Italia), kaksi sijoitetaan lohkoihin A-D ja kaksi lohkoihin E-H. Näin tehdään siksi, että sekä tiistaisin että keskiviikkoisin pelaa kaksi kyseisen maan joukkuetta. Samanlainen järjestely koskee vastaavasti myös maita, joista mukana on 2-3 joukkuetta.

Arvonnan ykköskorista paikan saivat Mestarien liigan viime kauden voittaja Liverpool sekä Eurooppa-liigan voittaja Chelsea. Loput kuusi paikkaa menivät maarankingin kuuden parhaan maan mestareille. Muihin koreihin joukkueet järjestetään koeffizienttinsä mukaisesti.

Kakkoskorikin on tuttuun tapaan erittäin tasokas, mutta vaativia arpoja löytyy alempaakin. Neloskorissa on muun muassa kolme TOP 5 -liigojen seuraa RB Leipzig, Atalanta ja Lille.

Tältä näyttää lohkovaihearvonnan korijako:

Kori 1:
Liverpool (ENG)
Chelsea (ENG)
Barcelona (ESP)
Manchester City (ENG)
Juventus (ITA)
Bayern München (GER)
Paris Saint-Germain (FRA)
Zenit (RUS)

Kori 2:
Real Madrid (ESP)
Atlético Madrid (ESP)
Borussia Dortmund (GER)
Napoli (ITA)
Shakhtar Donetsk (UKR)
Tottenham (ENG)
Benfica (POR)
Ajax (NED)

Kori 3:
Bayer Leverkusen (GER)
RB Salzburg (AUT)
Olympiakos (GRE)
Valencia (ESP)
Internazionale (ITA)
Dinamo Zagreb (CRO)
Lyon (FRA)
Club Brugge (BEL)

Kori 4:
Genk (BEL)
Galatasaray (TUR)
RB Leipzig (GER)
Belgradin Punainen Tähti (SRB)
Atalanta (ITA)
Lille (FRA)
Slavia Praha (CZE)
Lokomotiv Moskova (RUS)

Lohkovaiheen pelipäivät:

1. kierros: 17.-18.9.
2. kierros: 1.-2.10.
3. kierros: 22.-23.10.
4. kierros: 5.-6.11.
5. kierros: 26.-27.11.
6. kierros: 10.-11.12.

Juttua on muokattu 29.8. kello 8.27 viimeistenkin lohkovaihejoukkueiden varmistuttua.

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!