Näkökulma: HJK:n kaudesta tulossa pohjaan palanut pannukakku – nyt tarvitaan taikatemppuja

© Kuva: Juha Tamminen

HJK on ulkona Euroopasta. Sinänsä karsiutuminen Eurooppa-liigan kolmannelta karsintakierrokselta ei ole välttämättä valtaisa pettymys, mutta torstainen tulos Rigaa vastaan sitä toden totta oli.

Riga oli pudottanut Puolan mestarin ennen HJK:n kohtaamista. Se kertoo joukkueen tasosta ainakin sen, ettei mistään heittopussista ollut kysymys. Riga oli todella vahva erikoistilannejoukkue, joka pelasi suoraviivaista ja yksinkertaista jalkapalloa. HJK ei pystynyt pelaamaan vahvuuksillaan Rigaa vastaan, ja siksi se putosi.

Ilmassa leijuu kuitenkin iso mutta. Nimittäin HJK:lla oli kyllä saumat jatkopaikkaan ja Eurooppa-liigan playoff-kierrokselle. Sillä oli pelkästään jo arpaonnen puolesta siihen hyvä sauma. Riga ei missään nimessä ollut kolmannen kierroksen kovimpia mahdollisia vastustajia.

Pelillisesti HJK:lla oli ehdottomasti saumat, mutta se ei ollut valmis voittamaan. Tulos kertoi totuuden, mutta HJK:n kannalta jäi varmasti paljon jossiteltavaa.

Siinä piileekin HJK:n loppukauden vaara. Mikäli HJK jossittelee hetkenkin liian pitkään sitä, minkälaisen mahdollisuuden he jättivät käyttämättä Rigaa vastaan, on koko kaudesta tulossa pannukakku. Veikkausliigan mestaruustaisto on todella tasainen, eikä yhdelläkään joukkueella ole varaa haaveiluun tai jossitteluun.

HJK mitataan nyt toden teolla, kuten myös päävalmentaja Toni Koskela. Koskelan täytyy motivoida joukkue pelaamaan kolmen päivän päästä KPV:tä vastaan Kokkolan keskuskentällä. Siihen vaaditaan Koskelalta todella laadukasta ihmisjohtamista, ellei jopa taikatemppuja. Täytyy muistaa, että HJK:n tilanne on se, että vain kolme pistettä kelpaavat.

Pahimmassa tapauksessa HJK:n jossittelu voi johtaa jopa siihen, ettei ensi kaudella tarvitse pelata Euroopassa ollenkaan. Se olisi jo sen luokan pohjaan palanut pannukakku, että sitä tuskin kukaan olisi osannut odottaa kauden alkaessa.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.