Tuskin on montaakaan suomalaista jalkapallon ystävää, jolta olisi mennyt ohi tieto Teemu Pukin lauantaisesta hattutempusta Newcastlen verkkoon. 29-vuotias Englannin Mestaruussarjan viime kauden maalikuningas on saanut valioliigauralleen suorastaan satumaisen startin, ja juuri nyt Pukin nimi on kaikkien huulilla – ei vain Suomessa, vaan pitkin maailmaa.

Pukki oli luonnollisesti puheenaiheena myös BBC:n legendaarisessa Match of the Day -ohjelmassa, jonka johtohahmona häärii yksi Englannin kaikkien aikojen hyökkääjistä, Gary Lineker. Lineker ja Pukki jutustelivat kameroiden välityksellä heti ottelun tauottua.

– Teemu, pitelet käsissäsi pelipalloa. Nautit varmasti ottelusta tänään, Lineker kysyi Pukilta haastattelunsa alkajaisiksi.

– Voi kai sanoa, että tämä oli yksi parhaista peleistäni täällä. Pari vuotta sitten en olisi voinut edes haaveilla hattutempusta Valioliigassa, Pukki vastasi.

– Olet 26 vuoteen ensimmäinen Norwichin pelaaja, joka teki hattutempun Valioliigassa. Siinäpä vasta melkoinen tilasto, Lineker jatkoi.

– En tiennyt sitä, se kuulostaa aika erityiseltä, hymyilevä Pukki kommentoi.

Match of the Day

@BBCMOTD
"A hat-trick in the Premier League is something I couldn't even dream of a couple of years ago."

Teemu Pukki recorded a very special stat on Saturday afternoon...

Match of the Day is now live on
@BBCOne
🖥 bbc.in/33It7hd

#motd #bbcfootball

Lineker oli reagoinut Pukin onnistumisiin jo ottelun aikana. Ahkerana twiittaajana tunnettu ex-hyökkääjä hassutteli twiiteissään niin Pukin sukunimellä kuin kansallisuudellakin.

– Newcastle oksentaa, kun Pukki tekee illan toisensa, Lineker kirjoitti vääntäen Pukin nimestä huumoria (”puke” merkitsee suomeksi oksentamista).

– Pukilla on hattutemppu. Great Finnishing, kuului reaktio suomalaisen illan kolmanteen.

Gary Lineker

@GaryLineker
Newcastle are puking as Pukki makes it 2.

Gary Lineker

@GaryLineker
Pukki has a hat-trick. Great Finnishing.

Linekerin Pukki-twiitit olivat saaneet tämän jutun kirjoitushetkeen (18.8. klo 16.35) mennessä yhteensä yli 20 000 tykkäystä ja niitä oli jaettu yli 1 300 kertaa.