Nimi kaikkien huulilla – Teemu Pukin mahti-ilta sai itsensä Gary Linekerinkin hassuttelemaan

© Kuva: Getty Images
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Tuskin on montaakaan suomalaista jalkapallon ystävää, jolta olisi mennyt ohi tieto Teemu Pukin lauantaisesta hattutempusta Newcastlen verkkoon. 29-vuotias Englannin Mestaruussarjan viime kauden maalikuningas on saanut valioliigauralleen suorastaan satumaisen startin, ja juuri nyt Pukin nimi on kaikkien huulilla – ei vain Suomessa, vaan pitkin maailmaa.

Pukki oli luonnollisesti puheenaiheena myös BBC:n legendaarisessa Match of the Day -ohjelmassa, jonka johtohahmona häärii yksi Englannin kaikkien aikojen hyökkääjistä, Gary Lineker. Lineker ja Pukki jutustelivat kameroiden välityksellä heti ottelun tauottua.

– Teemu, pitelet käsissäsi pelipalloa. Nautit varmasti ottelusta tänään, Lineker kysyi Pukilta haastattelunsa alkajaisiksi.

– Voi kai sanoa, että tämä oli yksi parhaista peleistäni täällä. Pari vuotta sitten en olisi voinut edes haaveilla hattutempusta Valioliigassa, Pukki vastasi.

– Olet 26 vuoteen ensimmäinen Norwichin pelaaja, joka teki hattutempun Valioliigassa. Siinäpä vasta melkoinen tilasto, Lineker jatkoi.

– En tiennyt sitä, se kuulostaa aika erityiseltä, hymyilevä Pukki kommentoi.

Lineker oli reagoinut Pukin onnistumisiin jo ottelun aikana. Ahkerana twiittaajana tunnettu ex-hyökkääjä hassutteli twiiteissään niin Pukin sukunimellä kuin kansallisuudellakin.

– Newcastle oksentaa, kun Pukki tekee illan toisensa, Lineker kirjoitti vääntäen Pukin nimestä huumoria (”puke” merkitsee suomeksi oksentamista).

– Pukilla on hattutemppu. Great Finnishing, kuului reaktio suomalaisen illan kolmanteen.

Linekerin Pukki-twiitit olivat saaneet tämän jutun kirjoitushetkeen (18.8. klo 16.35) mennessä yhteensä yli 20 000 tykkäystä ja niitä oli jaettu yli 1 300 kertaa.

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!