Nimi kaikkien huulilla – Teemu Pukin mahti-ilta sai itsensä Gary Linekerinkin hassuttelemaan

© Kuva: Getty Images

Tuskin on montaakaan suomalaista jalkapallon ystävää, jolta olisi mennyt ohi tieto Teemu Pukin lauantaisesta hattutempusta Newcastlen verkkoon. 29-vuotias Englannin Mestaruussarjan viime kauden maalikuningas on saanut valioliigauralleen suorastaan satumaisen startin, ja juuri nyt Pukin nimi on kaikkien huulilla – ei vain Suomessa, vaan pitkin maailmaa.

Pukki oli luonnollisesti puheenaiheena myös BBC:n legendaarisessa Match of the Day -ohjelmassa, jonka johtohahmona häärii yksi Englannin kaikkien aikojen hyökkääjistä, Gary Lineker. Lineker ja Pukki jutustelivat kameroiden välityksellä heti ottelun tauottua.

– Teemu, pitelet käsissäsi pelipalloa. Nautit varmasti ottelusta tänään, Lineker kysyi Pukilta haastattelunsa alkajaisiksi.

– Voi kai sanoa, että tämä oli yksi parhaista peleistäni täällä. Pari vuotta sitten en olisi voinut edes haaveilla hattutempusta Valioliigassa, Pukki vastasi.

– Olet 26 vuoteen ensimmäinen Norwichin pelaaja, joka teki hattutempun Valioliigassa. Siinäpä vasta melkoinen tilasto, Lineker jatkoi.

– En tiennyt sitä, se kuulostaa aika erityiseltä, hymyilevä Pukki kommentoi.

Lineker oli reagoinut Pukin onnistumisiin jo ottelun aikana. Ahkerana twiittaajana tunnettu ex-hyökkääjä hassutteli twiiteissään niin Pukin sukunimellä kuin kansallisuudellakin.

– Newcastle oksentaa, kun Pukki tekee illan toisensa, Lineker kirjoitti vääntäen Pukin nimestä huumoria (”puke” merkitsee suomeksi oksentamista).

– Pukilla on hattutemppu. Great Finnishing, kuului reaktio suomalaisen illan kolmanteen.

Linekerin Pukki-twiitit olivat saaneet tämän jutun kirjoitushetkeen (18.8. klo 16.35) mennessä yhteensä yli 20 000 tykkäystä ja niitä oli jaettu yli 1 300 kertaa.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.