Norwich-luotsi kehuu Teemu Pukin monipuolisuutta: ”Hän on johtaja”

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Teemu Pukki jatkaa maalijahtiaan jälleen lauantaina, kun Norwich kohtaa Valioliigassa Chelsean. Viasatilla ja Viaplayssa nähtävä ottelu alkaa Suomen aikaa kello 14.30.

Pukki teki edellisellä kierroksella Norwichin ensimmäisen Valioliigan hattutempun sitten vuoden 1993 ja nousi sarjan maalitilaston kärkeen. Norwichin valmentaja Daniel Farke ylistää suomalaisen kokonaispanosta, eikä anna pelkille maaleille liikaa painoarvoa.

– En mieti sitä, kuinka monta maalia Pukki tekee. Minua kiinnostaa se, miten saavutamme 40 sarjapistettä. Vaikka Pukki tekisi 70 maalia, sillä ei ole merkitystä, jos emme säily sarjassa, Farke totesi Norwich Evening Newsille.

– Minusta näytti siltä, että hän olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja sekä Newcastlea että Liverpoolia vastaan. Hänellä siis voisi olla jo seitsemän tai kahdeksan osumaa. Haluan, että pelaajillani on itseluottamusta. Kun joukkue pelaa hyvin, on hyökkääjillä kuitenkin helpompaa. Pukki tietää, että kun hän tekee juoksujaan, palloja tulee kyllä.

– Teemun peliesitys oli erinomainen, ja tarkoitan sillä hänen kokonaispanostaan, en vain maaleja. Avausjaksolla hän juoksi alaspäin 80 metriä ja riisti pallon. Melko usein hyökkääjät ahnehtivat maaleja ja syöttöjä, mutta pallonriisto on myös tärkeää. Se on joukkueelle tärkeää, sillä silloin he tietävät, että voivat luottaa toisiinsa.

Farken mielestä Pukista on kasvanut Norwichissa liideri.

– Kapteenin nauha voi olla vain yhdellä, mutta haluan kaikkien poikien ottavan vastuuta. Pukki on johtaja. Hän ei näytä siltä, että uhkuisi itseluottamusta, mutta osoittaa sen peliesityksessään.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!