Pekka Lyyski haluaa IFK Mariehamnin vahvistavan hyökkäyspäätään: ”Sellainen Petteri Forsell”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

IFK Mariehamnin entinen päävalmentaja Pekka Lyyski on seurannut totuttuun tapaan tarkasti seuran otteita Veikkausliigassa. Kausi on ollut IFK:lle kaksijakoinen. Alkukaudesta joukkue oli pirteä ja heikko viime kausi oli kuin muisto vain. Viime aikoina tasaisuus on kuitenkin puuttunut ja joukkue on saanut kasaan vain yhden pisteen edellisestä kolmesta ottelustaan.

Pekka Lyyski, miltä näyttää IFK:n tekeminen juuri nyt?

– Nyt on pikkuisen hakusessa koko homma. Hyökkäys ei toimi ja puolustuspäässä tulee virheitä. Tiukkaa on se kuuden joukkoon pääseminen. Pitäisi löytää sähäkkyys ja maalinteko, vaikka kauden aikana joukkue on tehnyt paljon maaleja, Lyyski toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– Ei löydy kymppipaikan pelaajaa, joka antaisi nättiä syöttöä. Robin Sid on hiipunut alkukierroksista. Jännitystä on siis ilmassa.

Kuinka tärkeänä pidät, että joukkue selviytyisi yläloppusarjaan?

– Hirveän tärkeänä. Se on selvää. Takaisku olisi, jos näin kovilla satsauksilla jää alas. Silloin saattaisi tulevaisuudessa jäädä katsojia ja jopa sponsoreita pois.

Pitäisikö ryhmää mielestäsi vielä vahvistaa vai mennäänkö näillä?

– Tässä vaiheessa olisi tärkeä jos löytäisi jonkun pelaajan. Kärkeen vaihtoehtoja tai kymppipaikalle pisteitä tekevä pelaaja. Sellainen Petteri Forsell.

Niin, ystäväsi Forsell siirtyi vastikään HJK:hon vahvasta IFK-taustasta huolimatta. Kirpaisiko tämä siirto?

– Ei, se on Petterille hyvä mahdollisuus. Puolan divariin hän olisi unohtunut. Se ei ollut vaihtoehto. Kivaa, että tuli Klubiin. Toivotaan pidempää sopimusta.

Voiko siirto Veikkausliigaan vaikuttaa negatiivisesti hänen asemaansa Huuhkajissa?

– Jos ansaitsee paikkansa joukkueessa, niin miksei voisi pelata Veikkausliigassa. Ei se ole mikään huono asia pelata Veikkausliigassa, jos pelaaja on vain tarpeeksi hyvä maajoukkueeseen. Ulkomailla on toki kovemmat sarjat, mutta en näe tätä esteenä maajoukkueelle.

Maarianhamina kohtaa seuraavaksi Veikkausliigassa mestarisuosikkeihin kuuluvan Ilveksen sunnuntaina kotikentällään. IFK:lla on kalavelkoja maksamatta Ilvekselle joukkueen viime vierailusta, kun tamperelaiset juhlivat alkukesästä Suomen Cupin voittoa Wiklöf Holding Arenalla. Voiko IFK ammentaa tästä revanssihenkeä?

– Siitä on mielestäni jo niin kauan, että ei. Tämä on uusi peli ja kuumimpien pelaajien pitää pelata. Kyllähän Ilves on suuri suosikki tässä ottelussa. Vaikea peli. Näyttää siltä, että Ilves ja Inter ratkaisevat keskenään koko homman, Lyyski arvioi.

Jesse Happonen


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!