Pikkuhuuhkaja-laiturin karmea vuosi – leikkaus epäonnistui, sivuun myös syksyn karsintapeleistä

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kirkkonummelaislähtöisen Timo Stavitskin pelaajaura oli vielä keväällä 2018 vahvassa nosteessa. Stavitski sai hyvän RoPS:ssa pelaamansa veikkausliigakauden jälkeen unelmasiirron Ranskan pääsarjaseura SM Caeniin, ja pääsi nopeasti Caenissa myös kentän puolelle. Tulevaisuus näytti erittäin hyvältä, mutta ilo loppui valitettavan lyhyeen.

Syksyksi 2018 Stavitski lainattiin kroatialaiseen Osijekiin, mutta siellä peliaikaa ei herunut juuri lainkaan. Tämä johtui osittain siitä, että Stavitskin nivunen alkoi ikävästi oikutella.

Uuden veikkausliigakauden alla RoPS pudotti pienimuotoisen uutispommin, kun se kertoi lainanneensa Stavitskin kauden 2019 ajaksi. Ilo jäi kuitenkin hyvin lyhytaikaiseksi, sillä jo toukokuussa kerrottiin Stavitskin joutuvan nivusleikkaukseen ja palaavan Ranskaan.

Kesällä odotettiin epäilemättä monella taholla, että 20-vuotias Stavitski saisi pitkään kiusanneen nivusen kuntoon ja pääsisi valmistautumaan uuteen sarjakauteen täydellä teholla. Caen oli pudonnut Ligue 2:een, joten edustusmiehistöön murtautumisen piti olla ehkä aiempaakin helpompi päämäärä.

Pikkuhuuhkajien maanantaisessa tiedotustilaisuudessa, jossa päävalmentaja julkisti Suomen joukkueen syyskuussa alkaviin EM-karsintoihinJuha Malisella oli kuitenkin huonojakin uutisia Stavitskia koskien. Keväällä tehty nivusleikkaus oli mennyt pieleen, joten Stavitski piti operoida uudestaan. Tuoreimman takaiskun myötä Stavitski on sivussa kaikista syksyn EM-karsintaotteluista, ja käytännössä koko vuosi 2019 oli välivuosi jalkapalloilusta.

– Stavitski joutui uudestaan leikkaukseen, koska vamma ei lähtenyt paranemaan. Hän lähti Pariisiin Ranskan johtavan lääkärin tutkittavaksi, ja hänet leikattiin uudestaan. Odotus on se, että jos kaikki menee nappiin, hän pääsee mukaan 2-3 kuukauden kuluttua. Hänelle tuli välivuosi, Malinen selvitti.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!