SJK:ssa valmentajaruletti pyörähti jälleen. Vaikka joukkueen tulokset ovat olleet nousujohteisia viime kausiin verrattuna, ja paikka yläloppusarjassa on yhä omissa käsissä, sai päävalmentaja Alexei Eremenko tänään seuralta lähtöpassit.

SJK on nyt vaihtanut valmentajaa viisi kertaa viimeisten 2,5 vuoden aikana. Paikka on ollut koko suomalaisen jalkapallokentän tuulisin.

Marko Kainulainen

@markotkain
Yrittääkö SJK potkuilla Guinnessin ennätystenkirjaan?

Valakari (potkut helmikuussa 2017)
Boström (potkut kesäkuussa 2017)
Roca (potkut syyskuussa 2017)
Page (valmensi kauden 2017 loppuun)
Kautonen (potkut toukokuussa 2018)
Eremenko (potkut elokuussa 2019)
#sjk #Veikkausliiga

Ilta-Sanomat

@iltasanomat
Alexei Eremenkolle lähtöpassit SJK:sta – ”Tämä on meille vaikea päätös” is.fi/veikkausliiga/…

Kari Rajainmäki

@Rajainmaki
#SJKfi valmentajien pistekeskiarvo Veikkausliigassa:
Valakari 1.78 (99 ottelua)
Boström 1.47 (15)
Roca 1.44 (16)
Page 1.33 (9)
Kautonen 1.43 (14)
Eremenko 1.10 (49)

Näkeehän tuon jo sokeakin että Valakarin potkut olivat aikoinaan ainoa ja oikea teko #veikkausliiga

Sixten Boströmin kanssa tehtiin taannoin vain kauden 2017 kattanut sopimus, ja sama koski myös espanjalaista Manuel Rocaa. Nytkin valmennusvastuuseen nostettu Brian Page sai jo syyskuussa 2017 tietää valmentavansa joukkuetta vain kuluvan kauden loppuun.

Sopimuksia saatetaan purkaa hyvin erilaisin käytännöin, eikä purkujen yhteydessä mahdollisesti tehtävistä taloudellisista järjestelyistä ole tapana kertoa julkisuuteen. Saamatta jääneitä palkkasaatavia on saatettu hyvittää könttäsummalla, ns. ”kultaisella kädenpuristuksella”.

Tosiasia kuitenkin, että jos tarkkaillaan vain alun perin tehtyjä valmentajasopimuksia, olisi SJK:lla teoriassa käynnissä tällä hetkellä peräti neljän valmentajan työsopimus.

Simo Valakarin kanssa tehtiin helmikuussa 2016 sopimus, joka olisi päättynyt kauden 2019 loppuun. Nyt Valakari valmentaa norjalaista Tromsøä. Sekä Tommi Kautosen että Alexei Eremenkon kanssa tehtiin puolestaan pitkät, kauden 2020 loppuun ulottuvat valmentajasopimukset. Nyt ylennyksen edustusjoukkueen päävalmentajaksi sai puolestaan Brian Page.

Toni Lång 🇺🇦

@mr_tonilang
Seinäjoki on Suomen Palermo - ”oikeiden ihmisten löytäminen seuran jokaiseen rooliin on tärkein päämäärämme.” Ei taida oikein valmentajan kohdalla osua nappiin. Kuka haluaa seuraavaksi kokeilla? #Veikkausliiga #sjk #potkut #valmentajashow #paniikkinappula yle.fi/urheilu/3-1092…

Twitterissä herätti hämmennystä sekin, ettei SJK:n Twitterissä kerrottu potkuista mitään. Tai pikemminkin koko Twitter-tiliä ei löytynyt mistään. Salaliittoteoriat olivat jo nostamassa päätään, kunnes selvisi, että Twitter-tili oli lukittu muutama päivä sitten hakkerointiepäilyn vuoksi.

Henrik Hyvönen

@henrikhyv
Liittyykö Eremenkon potkut ja SJK:n twitter-tilin ongelmat toisiinsa? #Veikkausliiga

Selkäsauna 🇺🇦

@Selkasauna

Minna Kallasvuo

@MKallasvuo
Jaa, sinäkin hukkasit. Minä räpelsin ruokatunnilla kännykällä, kun uutinen tuli ja luulin vain säätäneeni taas jotain väärin. Mutta tuntuu tosiaan kadonneen kuin tuhka tuuleen. #SJKfi #jalkapallo #Seinäjoki #Veikkausliiga
SJK:n Twitter tili ei ole julkistanut uutista, koska on ollut lukittuna pari päivää. Twitter joskus lukitsee tilejä kun epäilevät hakkerointia tms. Pyyntö sen uudelleen avaamiseksi on lähtenyt jo pari päivää sitten.