”Seinäjoki on Suomen Palermo” – Näiden SJK-valmentajien sopimukset olisivat ilman potkuja yhä voimassa

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:ssa valmentajaruletti pyörähti jälleen. Vaikka joukkueen tulokset ovat olleet nousujohteisia viime kausiin verrattuna, ja paikka yläloppusarjassa on yhä omissa käsissä, sai päävalmentaja Alexei Eremenko tänään seuralta lähtöpassit.

SJK on nyt vaihtanut valmentajaa viisi kertaa viimeisten 2,5 vuoden aikana. Paikka on ollut koko suomalaisen jalkapallokentän tuulisin.

Sixten Boströmin kanssa tehtiin taannoin vain kauden 2017 kattanut sopimus, ja sama koski myös espanjalaista Manuel Rocaa. Nytkin valmennusvastuuseen nostettu Brian Page sai jo syyskuussa 2017 tietää valmentavansa joukkuetta vain kuluvan kauden loppuun.

Sopimuksia saatetaan purkaa hyvin erilaisin käytännöin, eikä purkujen yhteydessä mahdollisesti tehtävistä taloudellisista järjestelyistä ole tapana kertoa julkisuuteen. Saamatta jääneitä palkkasaatavia on saatettu hyvittää könttäsummalla, ns. ”kultaisella kädenpuristuksella”.

Tosiasia kuitenkin, että jos tarkkaillaan vain alun perin tehtyjä valmentajasopimuksia, olisi SJK:lla teoriassa käynnissä tällä hetkellä peräti neljän valmentajan työsopimus.

Simo Valakarin kanssa tehtiin helmikuussa 2016 sopimus, joka olisi päättynyt kauden 2019 loppuun. Nyt Valakari valmentaa norjalaista Tromsøä. Sekä Tommi Kautosen että Alexei Eremenkon kanssa tehtiin puolestaan pitkät, kauden 2020 loppuun ulottuvat valmentajasopimukset. Nyt ylennyksen edustusjoukkueen päävalmentajaksi sai puolestaan Brian Page.

Twitterissä herätti hämmennystä sekin, ettei SJK:n Twitterissä kerrottu potkuista mitään. Tai pikemminkin koko Twitter-tiliä ei löytynyt mistään. Salaliittoteoriat olivat jo nostamassa päätään, kunnes selvisi, että Twitter-tili oli lukittu muutama päivä sitten hakkerointiepäilyn vuoksi.