Tanskalaisseura kaksinkertaisti suomalaisten määränsä – nyt haaviin puolustajalupaus Savosta

© Kuva:
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Tanskan Superliigan Nordsjaelland tiedotti viimeksi tiistaina suomalaispelaajan sopimuksesta. Tuolloin 18-vuotias Oliver Antman sai pitkän, vuoteen 2024 ulottuvan jatkosopimuksen. Suomen poikamaajoukkueissakin nähty Antman on pelannut jo seitsemässä Tanskan pääsarjaottelussa.

Nyt Antman saa myös suomalaista seuraa, sillä tänään KuPS:n kotisivuilla kerrotaan nuoren KuPS-toppari Tony Miettisen siirtyvän Nordsjaellandiin. KuPS saa 16-vuotiaasta Miettisestä seuran kotisivujen mukaan ”merkittävän siirtokorvauksen”. Miettinen matkusti Tanskaan alkuviikosta ja läpäisi jo seuran lääkärintarkastuksen.

Siilinjärveltä lähtöisin oleva Miettinen on pelannut Suomen nuorisomaajoukkueissa jo kaikkiaan peräti 22 ottelua, joista monet joukkueensa kapteenina. Hän on jo kohonnut U18-maajoukkueseen, vuoden muuta joukkoa nuorempana.

KuPS:n edustusjoukkueen harjoitusryhmään Miettinen nostettiin jo kaudella 2018, kun hän oli vasta 15-vuotias. Edustusjoukkuedebyyttiään Miettinen ei ehtinyt KuPS:ssa tehdä, mutta aikuisten pelejä hän on pelannut Kakkosessa pelaavan KuFu:n riveissä yhteensä 19l

Miettisen taidot on noteerattu maailmalla laajalti, sillä hän on käynyt aiemmin muun muassa Liverpoolin akatemian turnausmatkalla sekä tänä kesänä Leedsin juniorien harjoitusleirillä.

– Olemme tosi iloisia Tonyn puolesta siitä, että hän pääsee sinne minne on halunnut. Tony on kunnianhimoinen harjoittelija ja on aina ollut valmis uhraamaan itsensä kehittymisen eteen ollen halukas oppimaan uutta, KuPS:n talenttivalmentaja Juha-Pekka Niskanen kommentoi.

– Nyt kova työnteko jatkuu Tanskassa. Toivotaan, että hän lyö itsensä läpi seuran edustusjoukkueessa mahdollisimman pian. Seura sai nyt erittäin lupaavan puolustajan.

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!