Tässä päivän hyvän mielen video – Mohamed Salah ja kumppanit saivat pallottelukaverikseen jalattoman talentin

© Kuva: Getty Images
Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Liverpool FC valmistautuu Chelsean tavoin Istanbulissa keskiviikkoiltana pelattavaan UEFA Super Cupiin. Tiistai-illan harjoituksiin Liverpoolin supertähdet saivat kuitenkin harvinaista seuraa, joukon liikuntavammaisia lapsia.

Liverpool latasikin Twitteriin kauniita videoita siitä, kuinka muun muassa Mohamed Salah pallottelee kazakstanilaisen Ali Turganbekovin kanssa. Pojan molemmat jalat on amputoitu. Poika osoittaa hämmästyttävää ketteryyttä ja taituruutta palauttaessaan pallon päällään todella tarkasti takaisin egyptiläishyökkääjälle. Turganbekov on päässyt pallottelemaan viime keväänä myös muun muassa Lionel Messin kanssa.

Lapset, joilta on jokin raaja amputoitu, saapuvat Super Cupin loppuotteluun UEFA Foundationin kutsumana. UEFA Foundation for Children perustettiin vuonna 2015, ja se pyrkii edistämään tasa-arvoa ja tuomaan jalkapalloa lähemmäs myös ”kaikkein haavoittuvimpia”.

Ennen illan ottelua turkkilaisten amputoitujen lasten kuoro esittää Bob Marleyn kappaleen ”Three Little Birds”.

– Kuorolapset ja Ali Turganbekov osoittavat, että uskomalla vahvasti unelmiinsa voi ylittää monta estettä, UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin totesi UEFA Foundationin kotisivuilla.

– Kunnioitamme kaikkia vammaisia lapsia jalkapallon ja muiden urheilulajien parissa. He tekevät parhaansa, ja heillä on aktiivinen elämäntyyli. Toivomme, että he motivoivat monia muitakin seuraamaan esimerkkiään. Tällaiset hetket voivat tehdä merkittävän eron.

Ali Turganbekov haaveilee voittavansa jonain päivänä paralympiakultaa.

UEFA Super Cup käynnistyy kello 22, ja ottelu on nähtävissä C Morella sekä ilmaiskanava Subilla.

Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!