Tässä valioliigatilastossa Ruotsi jää nyt Suomen taakse – Pukki tasoihin Cristiano Ronaldon kanssa

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa vastakkain Hongan motivaatio ja HJK:n perusluokka! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Kun Teemu Pukki mätti lauantaina kolme maalia Newcastlen verkkoon, tuli hänestä toinen suomalaispelaaja, joka onnistui tekemään hattutempun Valioliigassa. Pukin edeltäjä oli Mikael Forssell, joka teki hattutempun Birminghamille maaliskuussa 2008, kun Birmingham kukisti Tottenhamin 4-1 (lue lisää).

Samalla Suomi jätti länsinaapuri Ruotsin taakseen Valioliigan hattutempputilastossa, sillä ruotsalaispelaaja on tuulettanut hattutemppua Valioliigassa vain kerran. Tällöin asialla oli Freddie Ljungberg, joka teki Arsenalille hattutempun toukokuussa 2003 Sunderlandia vastaan. Muun muassa Zlatan Ibrahimovic ei onnistunut hattutempussa lainkaan Valioliiga-rupeamansa aikana.

Ruotsin nouseminen Suomen rinnalle tällä kaudella ei ole todennäköistä, sillä Valioliigassa ei pelaa tällä kaudella yhtään hyökkäyssuunnan ruotsalaispelaajaa. Kaikkiaan ruotsalaisia on valioliigaseurojen kirjoilla neljä. Yksi heistä, Newcastlen laitapuolustaja Emil Krafth seurasi lauantaina Pukin kaikkia kolmea osumaa aitiopaikalta.

Suomi pärjää varsin hyvin Pohjoismaiden hattutemppuvertailussa. Islanti on yhdellä hattutempullaan (Eidur Gudjohnsen) Ruotsin kanssa tasoissa, ja tanskalaispelaaja ei ole Valioliigassa tehnyt hattutemppua koskaan.

Norja sen sijaan on tällä saralla täysin omaa luokkaansa, sillä norjalaisfutaaja on onnistunut kolmen maalin pelissä peräti yhdeksän kertaa. Norjalaisia hattutemppumaakareita ovat olleet Jan Åge FjørtoftSteffen Iversen (x2), Tore André FloOle Gunnar Solskjær (x3), John Carew ja Joshua King.

Teemu Pukki itse nousi lauantaina Valioliigan hattutempputilastossa tasoihin itsensä Cristiano Ronaldon kanssa. Portugalilainen supertähti teki ainoan hattutemppunsa tammikuussa 2008, niin ikään Newcastlen verkkoon. Cristiano Ronaldo siirtyi Manchester Unitedista Real Madridiin vuonna 2009, 24-vuotiaana.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Suomen Cupissa vastakkain Hongan motivaatio ja HJK:n perusluokka! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!