Espanjan futisraamattu jututti veikkausliigavalmentajaa – ”Olemme liiankin hulluja”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Veikkausliigan kautta 2019 on pelaamatta vielä neljä sarjakierrosta. Mestaruussarjan kärjessä keikkuu FC Inter, jota valmentaa sunnuntaina 44 vuotta täyttänyt espanjalainen José Riveiro. Riveiro on viettänyt Suomessa nyt viitisen vuotta. Espanjan urheilun ja jalkapallon epävirallinen ”raamattu”, jättilehti Marca jututti Riveiroa viikonlopun veikkausliigakierroksen alla. Suomeen Riveiro kertoo saapuneensa sattumalta.

– Tuloni johtui Pablo CouñagostaShefki Kuqi, joka oli pelannut hänen kanssaan Ipswichissa, hankki hänet pelaamaan Honkaan. Se oli Kuqin ensimmäinen seikkailu valmentajana, Pablo näki hänen tarvitsevan apua, ja sitten minä tulin hätiin, Riveiro selvitti Marcalle.

Riveiron aika Suomessa on ollut menestyksekäs. Marca kertaa, kuinka hän pelasti yhdessä Kuqin kanssa Hongan putoamiselta, nousi Veikkausliigaan PK-35:ssa ja voitti HJK:ssa Mika Lehkosuon apulaisvalmentajana kaksi mestaruutta ja yhden Suomen Cupin.

– Olen viettänyt Suomessa jo viisi vuotta ja kaikki on mennyt todella hyvin. Olemme saavuttaneet todella hyviä tuloksia, Riveiro kertoo.

Marca kertoo myös, kuinka Riveiro on lempinimensä ”Rive” puolesta Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervan kaima. Inter vakuuttui espanjalaisen työn jäljestä Suomessa, ja Riveiro oli valmis haasteeseen.

– Inter Turku oli ollut muutaman vuoden vähän hukassa, vaikka seuralla on melkoisesti potentiaalia ja yksi liigan suurimmista budjeteista. Ensimmäisen vuoden haaste oli muuttaa kaikkien mentaliteetti ja suorittaa joukko uudelleenjärjestelyjä.

– Tärkein niistä oli rakentaa kiinnostava joukkue, jotta saisimme ihmiset tulemaan stadionille. Pikkuhiljaa olemme onnistuneet siinä, Riveiro selvittää.

Marca teki haastattelunsa juuri ennen mestaruussarjan alkua, Interin lähdettyä loppusuoralle sarjan kärkipaikalta. Näin Riveiro selvitti mestaruustaistelun asetelmia Marcalle:

– Lähdemme mestaruussarjaan toiveikkaana, mutta ilman paineita. Emme olleet suosikkeja sarjan alussa, ja nyt saamme taistella kaikkia muita vastaan. Meillä on jäljellä viisi peliä, joista pelaamme kolme kotona. Saamme siitä tiettyä etua.

– Inter Turku perustettiin vuonna 1990 ja on voittanut vain yhden mestaruuden. Ihmiset ovat todella toiveikkaita.

Turkulaisyleisö on Riveiron mukaan herännyt paitsi Interin hyviin tuloksiin, niin myös joukkueen iskevään pelitapaan.

– Olemme erittäin hyökkäävä joukkue. Pelaamme 3-4-3 -pelitavalla. Olemme joukkue, joka ei emmi, vaan joskus olemme jopa liiankin hulluja, Riveiro esittelee.

Riveiron mukaan tärkeä palanen Interin joukkuetta on myös valmentajan maanmies Álvaro Muñiz.

– Hän on hieman epätyypillinen keskikenttäpelaaja, koska hän on lähempänä ”kasia” kuin ”kutosta”. Hänellä on paljon kykyjä pelata ylöspäin ja hyvä pelinäkemys. Me otamme paljon riskejä ja Álvaro on uskollinen käsityksellemme jalkapallosta, valmentaja sanoo suojatistaan.

Riveiron sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta tulevaisuus saattaa olla myös Suomen ulkopuolella.

– Palaisin mielelläni Espanjaan, jos jokin hyvä tilaisuus aukeaa. En kuitenkaan panisi pahakseni myöskään ulkomailla jatkamista ja erilaisen jalkapalloilun ja uusien kielten oppimista. Haalisin mieluusti uusia kokemuksia, Riveiro lopettaa.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS