FC Barcelonan kesän merkittävin hankinta oli Antoine Griezmannin värväys Atlético Madridista. Ranskalaishyökkääjä oli flirttaillut Barcelonan kanssa jo keväällä 2018, mutta siirto toteutui vasta tänä kesänä.

Barcelona pulitti Griezmannista 120 miljoonaa euroa, sillä ulosostopykälä putosi 200 miljoonasta 120 miljoonaan heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Atlético Madrid väitti Barcelonan kuitenkin neuvotelleen (ilman Atléticon suostumusta) Griezmannin kanssa jo maaliskuussa, ja päässeen jo tuolloin pelaajan kanssa sopuun siirrosta. Kansainväliset siirtosäännöt kieltävät sopimuksenalaisten pelaajien kanssa neuvottelemisen ilman omistavan seuran lupaa.

Atlético-leiristä on väitetty, että Griezmannin kanssa neuvotteluista on olemassa pitäviä todisteita. Nyt myös Espanjan jalkapalloliiton kilpailukomitea on todennut Barcelonan syyllistyneen sääntörikkomukseen. Barcelonalle langetettu sanktio on kuitenkin suoraan vitsikirjasta, sillä katalonialaisjätille mätkäistiin huvittava 300,00 euron sakko. Pilkku ei ole väärässä paikassa, vaan sakko on todellakin suuruudeltaan kolmesataa euroa.

Kristian Sturt

@FootieWriter

Kristian Sturt

@FootieWriter
Remember, the decision the SFF came to was Atleti were right:

"The federation said Barca broke its rules by negotiating with Griezmann without Atletico's permission."

They're aware that Barca negotiated this deal outside the rules set by UEFA & contracts.

They're fined £265.
Barcelona were found guilty of negotiating early with a player without permission of the selling club while his clause was 80m Euros higher than it would have been.

They were found guilty.

They were fined 300 Euros.

80m - 300 Euros = potential 79,999,700 Saving.

Äskettäin tapausta tutkinut asianajaja Juantxo Landaberea oli ehdottanut myös Camp Noun sulkemista yhden ottelun ajaksi, mutta jalkapalloliitto ei tätä toimenpidettä ottanut käyttöön. Sen näkemyksen mukaan Barcelonan rike ei ollut riittävän mittava näin ankaran rangaistuksen soveltamiseksi. Siksi sanktion määrittelyssä sovellettiin kurinpitosäännöstön pykälää 126. Sen mukaan maksimirangaistus on korkeintaan 602 euron mittainen sakko.

Kurinpitokomitean mukaan on todistettu, että Griezmann keskusteli Barcelonan kanssa, vaikka sopimus Atléticon kanssa oli yhä voimassa. Barcelona ei myöskään pystynyt todistamaan keskustelleensa siirrosta tuolloin Atléticon seurajohdon kanssa.

[readmore from=Griezmann-Antoine]

Sen sijaan siitä, että Griezmann olisi allekirjoittanut Barca-sopimuksen ennenaikaisesti, ei todisteita löytynyt. Toisin sanoen Griezmann maksoi ensin sopimuksensa ulosostohinnan ja allekirjoitti vasta sen jälkeen kontrahdin Barcelonan kanssa.

Griezmannia kurinpitokomitea ei rankaissut millään tavalla.