HJK otti lauantaina Veikkausliigan yläloppusarjassa ensimmäisen voittonsa, kun se kaatoi Töölössä IFK Mariehamnin 3-0. HJK:n edellisestä voitosta oli kulunut hieman yli kuukausi ja neljä ottelua.

Markus Nurmio

@Nurtsi3
Oho, Klubi voitti. #veikkausliiga #hjk

Klubin tehomiehenä hääri ghanalaishyökkääjä Evans Mensah, joka teki kaksi isäntien maaleista. Loppunumerot 3-0:een viimeisteli lisäajan kolmannella minuutilla kolumbialainen William Parra.

Voiton myötä HJK:lla on yhä pienet mahdollisuudet pronssimitaleille ja paalupaikalle europlayoffeissa. Se tosin edellyttäisi paitsi HJK:lta voittoa kahdesta viimeisestä mestaruussarjan ottelusta, niin myös sitä, että sekä Honka että Ilves häviäisivät kaksi viimeistä peliään.

Myös taaksepäin, eli mestaruussarjassa kuudentena olevaan IFK Mariehamniin, HJK:n ero on nyt kuusi pistettä. Todennäköisyys on siis suuri sille, että HJK ja IFK Mariehamn sijoittuvat mestaruussarjassa sijoille 5 ja 6, ja aloittavat europlayoffit kotikentällään 23. lokakuuta. Jos HJK voittaa pudotuspeleissä ensimmäisen pelinsä, odottaisi sitä näillä näkymin myös toinen ”ylimääräinen” kotiottelu.