HJK:n reservijoukkueelle uusi päävalmentaja seuran sisältä

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin Jalkapalloklubin naisten liigajoukkueen päävalmentaja Joonas Rantanen ottaa ensi kaudella miesten reservijoukkueen Klubi 04:n valmennusvastuun.

Rantanen on toiminut naisten päävalmentajana kesästä 2016 lähtien. Tämän kauden Naisten Liigassa HJK lähtee yläloppusarjaan piikkipaikalta viiden pisteen johdossa.

HJK tiedotti jo aiemmin, että naisten joukkueen uutena päävalmentaja aloittaa marraskuussa Jonne Kunnas, joka on toiminut kaksi edellistä vuotta seurassa talenttivalmentajana.

– Syksy taistellaan mestaruudesta naisten joukkueen kanssa, jonka jälkeen hyppään hyvin mielin HJK Klubi 04:n matkaan. Tulemme vahvistamaan joukkueen toimintakulttuuria, jossa jokaisella valmentajalla, taustahenkilöllä ja pelaajalla on oma roolinsa. Työskentelemme tietysti myös sen eteen, että pelaajat kehittyvät ja joukkue menestyy sarjassa, kommentoi Rantanen HJK:n sivuilla.

Hänellä tulee olemaan tärkeä rooli myös HJK:n Veikkausliiga-joukkueen valmennuksessa.

– Tiedostan, mitä liigajoukkueen päävalmentaja Toni Koskela ja seura odottavat tältä roolilta. Tarkoitus on vetää yhtenäinen prosessi toimintakulttuurin kehittämiseksi niin liigajoukkueessa kuin HJK Klubi 04:ssa.

Rantanen on toiminut aiemmin HJK:n kaupunginosatoiminnan ja poikien nuorimpien akatemiajoukkueiden valmennuspäällikkönä. Vuonna 2015 hän jäi pois näistä tehtävistään aloitettuaan opiskelun Helsingin yliopistossa kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Kesken kauden 2016 Rantanen aloitti HJK:n naisten päävalmentajana ja jatkaa siinä tehtävässä kauden 2019 loppuun.

– Todella hienoa, että saimme Joonaksen vastuuvalmentjaksi akatemiapolun tärkeimpään joukkueeseen. Hän on moderni valmentaja, joka omaa hyvien johtamis- ja organisointitaitojen lisäksi vahvan sisältöosaamisen pelin sekä pelaajien kehittämiseen. Joonas tuo kaipaamaamme erityisosaamista nuorten pelaajien huippu-urheilijana kasvamiseen ja vastuunottamiseen, kommentoi urheilujohtorymän vetäjä Miika Takkula.

Klubi 04 on Kakkosen A-lohkossa 18 ottelun jälkeen kuudentena.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.