Hollannin A-maajoukkueen laitahyökkääjä Ryan Babel uskoo, että he olisivat saattaneet voittaa maailmanmestaruuden vuonna 2010, jos joukkueen silloiset tähtipelaajat olisivat puhaltaneet yhteen hiileen.

Hollanti eteni Etelä-Afrikassa pelatussa turnauksessa voitosta voittoon, kunnes se kohtasi loppuottelussa Espanjan, joka vei pelin jatkoajan jälkeen maalein 1-0.

Babel oli kisoissa mukana, muttei pelannut otteluakaan. Hän kokee, että Hollanti olisi voinut yltää kultaan paremmalla joukkuepelaamisella. Babel kritisoi erityisesti maajoukkuelegendojen Wesley Sneijderin, Robin van Persien, Arjen Robbenin ja Rafael van der Vaartin pelaamista turnauksessa. Koko nelikko on lopettanut ammattilaisuransa viime aikoina.

– Silloin oli ”Ison nelikon” taistelu, kommentoi Babel, 32, Voetbal Internationalin haastattelussa tähtipelaajiin viitaten.

– Minun nähdäkseni heistä jokainen halusi olla ykköstähti. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin tämä (nykyinen Hollannin) ryhmä on enemmän joukkue. Minusta meillä ei ole isoja egoja.

– Muistan yhden hetken loppuottelusta, kun Arjen Robbenilla oli enää (Espanjan maalivahti) Iker Casillas vastassa. Casillas lähes kaatoi hänet. Arjenin tuntien tiesin, että normaalisti hän vain kaatuisi. Jos hän olisi tehnyt niin, olisimme pelanneet kymmentä miestä vastaan loput ajasta ja ehkä voittaneet.

– Mutta hän todella halusi tehdä maalin. Ehkä Arjen ei siinä tilanteessa ajatellut joukkueen etua, vaan halusi vain tehdä maalin. Ehkä tuollainen asia oli se viimeinen viisi prosenttia, jota olisimme tarvinneet tullaksemme maailmanmestareiksi.

Babel itse oli lähes kuusi vuotta sivussa maajoukkueen pelaajaringistä, mutta hän on kuulunut Hollannin vakiokalustoon lokakuusta 2017 lähtien.