Huuhkajien kapteeni Tim Sparv oli mielissään Suomen voitettua torstaina Kreikan EM-karsinnassa 1-0.

Teemu Pukki vastasi ottelun ainoasta maalista toisen puolikkaan alussa iskemällä pallon sisään rangaistuspotkusta.

Sparvin mukaan Suomen joukkue lämpeni hiljalleen.

– Tunnelma joukkueessa on tietysti hyvä. Pelattiin ihan ok peli. Meillä oli pieniä vaikeuksia ensimmäisellä puoliajalla, mut hyvältä näytti, kommentoi kippari Huu-tv:lle.

[readmore from=Huuhkajat]

– Tosi ylpee joukkueesta. Tämä oli iso voitto.

Huuhkajien valmistautumista otteluun vaikeutti se, että Kreikka vaihtoi noin kuukausi sitten päävalmentajaa. Angelos Anastasiadisin tilalle tuli heinäkuussa John van ’t Schip. Sparvin mukaan Suomen oli mukauduttava vastustajan uuden valmentajan tuomiin asioihin ottelun edetessä.

– Kyllä siinä oli yllätyksiä. Ne pelas 4-3-3:a, niiden laitalinkit leikkas aika paljon sisään. Piti kommunikoida paljon, ja se me tehtiin. Kaikki teki puolustuspelissä hyvin töitä.

Seuraava karsintapeli on vuorossa jo sunnuntaina, jolloin Tampereelle saapuu vieraaksi lohkokärki Italia.

– Täs joukkueessa on kiva pelata. Meil on aivan loistava fiilis jengissä, ja nyt mennään kaatamaan Italia, kommentoi Sparv.

Suomi on kerännyt viidestä ottelusta 12 pistettä, kun puolet karsinnasta on pelattu. Huuhkajat on kolme pistettä perässä Italiaa ja viisi pistettä edellä kolmantena olevaa Bosnia-Hertsegovinaa. Sparvilta kysyttiin, kuinka lähellä Suomi on kisapaikkaa.

– Sanotaan 50-50, myhäili kapteeni.