Joni Kauko jälleen Esbjergin sankari – näin suomalainen huudatti vierasfaneja

© Kuva: Juha Tamminen

Tanskan Superliigan viime kauden pronssijoukkue Esbjerg on piristynyt parin viikon takaisen valmentajanvaihdoksensa jälkeen. Kahden voiton jatkoksi Esbjerg taisteli tänään 1-1 -tasapelin Horsensin vieraana.

Joukkueen sankari oli edellisen sarjapelin tavoin Huuhkajien keskikenttäpelaaja Joni Kauko. Edellisessä sarjapelissä Inter-kasvatti puski Esbjergille voittomaalin, ja maanantaina hän upotti lisäajan 5. minuutilla rangaistuspotkun, joka toi Esbjergille pisteen kotiinviemisiksi.

29-vuotias Kauko teki Esbjergille viime kaudella kahdeksan osumaa sarjassa. Alkukauden aikana tehot olivat kateissa, mutta nyt maalisaldo nousi kahteen. Fanien suosikki Kauko pääsikin pelin jälkeen huudattamaan paikalle matkustaneita vierasjoukkueen faneja.

Esbjergin edellisestä pelistä Tanskan Cupissa Kauko oli pikkuvamman takia sivussa, ja tänään hän aloitti pelin vaihtopenkiltä. Kentälle Kauko vaihdettiin 54. minuutilla. Esbjergin avauskokoonpanossa olleista suomalaisista Markus Halsti pelasi täydet 90 minuuttia ja Pyry Soiri 82 minuuttia.