Karmiva virhe ei vienyt Lukas Hradcekyn yöunia – tapaus nollattiin isän kanssa oluella: ”En itkenyt”

© Kuva: Getty Images

Vaikka Lukas Hradeckyn debyytti Mestarien liigassa jääkin mieleen yhden ison henkilökohtaisen virheen ansiosta, Leverkusen-vahti nollasi tilanteen nopeasti ja käänsi katseensa viikonloppuna jatkuvaan Bundesliigaan.

Bayer Leverkusen kärsi keskiviikkona 1-2-kotitappion Lokomotiv Moskovalle. Moskovalaisten voittomaali syntyi 37. minuutilla, kun Dimitri Barinov laukoi Hradeckyn epäonnistuneesta avaussyötöstä suoraan tyhjään maaliin.

– Harmin paikka. Kaikki tarinat eivät ala onnellisesti. Sattui itellenikin yksi pelinrakennusvirhe. Elämä jatkuu. Lauantaina uusi peli ja Union Berlin ovella. Aletaan ottaa koppeja taas, Hradceky kommentoi Bundes-Luke-podcastissaaan matkalla kohti Leverkusenin harjoituskeskusta.

Ottelun jälkeen Huuhkajat-vahti Hradecky kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, ettei aio itkeä itseään uneen virheensä johdosta. Näin myös kävi, sillä tilanne nollattiin lukemaisella tyylillä.

– En itkenyt. Iskä oli käymässä, niin juotiin muutamat oluet. Siinä unohtuu huolet aika nopeasti sen jälkeen, Hradecky kuittasi.

Maalivahdin rooli on siitä armoton, että siinä Hradeckyn esittämästä harhasyötöstä joutuu erittäin todennäköisesti tikunnokkaan, kun kenttäpelaajat voivat päästä vastaavista virheistä ilman sen suurempaa huomiota. Suomen ykköstorjuja ei kuitenkaan halua voivotella oman roolinsa epäkiitollisuudella.

– No se on ammatinvalintakysymys. Epäkiitollisia hommia totta kai. Tämä meidän pelitapa ei ole mikään helpoin, mutta mä pystyn elämään sen kanssa. Ei se tarkoita sitä, että menen hymyssä suin kaiken unohtaneena. Mutta kuten sanoin, matka jatkuu ja lauantaina syötellään taas. Toivottavasti ei tuollaisia syöttäjä, vaan omille.

Vaikka Hradecky ottikin virheen heti kokonaan omaan piikkiinsä, peukku nousee myös tilanteessa fiksusti sijoittuneelle Barinoville.

– Se teki sen hyvin. Sen mulle takaisin päin pelatun syötön laatu oli sen verran huono, että mulla ei ollut oikein aikaa katsoa mihinkään muualle kuin ekaan prässääjään. Näin että meidän keskikenttäpelaaja oli tulossa auttamaan minua, mutta sitä vastustajaa en nähnyt ollenkaan. Muutenhan olisin pelannut sen ihan toiselle puolelle.

Kertoo paljon Hradeckysta pelaajana ja ihmisenä, että hän ei virheen jälkeen haudannut päätään pensaaseen vaan astui rohkeasti median eteen, vastaili kaikkien kysymyksiin ja pyysi vielä Leverkusenin sosiaalisen median tileillä anteeksi joukkueelta ja kannattajilta.

– Olen suoraselkäinen äijä. Uran varrella olen oppinut, että se on paras tapa hoitaa noi. Jos sä pakoilet, sitten alkaa spekuloinnit että ”onko toi pehmennyt”. Menet sinne ja myönnät virheesi. Kuten sanoin minäkin olen vain ihminen ja matka jatkuu, Hradecky kommentoi.

Hradeckyn matka jatkuu Bundesliigan ottelulla Bayer Leverkusen – Union Berlin lauantaina 21.9. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä klo 16.20 alkaen Viaplayssa.