Lionel Messi kertoo Mestarien liiga -pettymysten tärkeimmän opin: ”Se on ensiarvoisen tärkeää”

© Kuva: Getty Images

FC Barcelona on saanut pettyä Mestarien liigan pudotuspeleissä raskaasti jo neljänä keväänä peräkkäin. Kaikkein katkerinta kalkkia sille ovat juottaneet kahdella edellisellä kaudella AS Roma ja Liverpool. Barcelona johti puolivälierissä AS Romaa ja välierissä Liverpoolia vastaan otteluparia avausosan jälkeen jo kolmella maalilla, mutta romahti niin Stadio Olímpicolla kuin Anfieldillakin murskatappioon ja ulos kisasta.

Sportille laajan haastattelun antanut Lionel Messi antaa kuitenkin Barcelonan valmentaja Ernesto Valverdelle täyden synninpäästön viime kevään putoamisesta.

– Kun tällaista tapahtuu, kaikki pelkäävät pahinta (Valverden potkujen puolesta), koska emme yltäneet tavoitteisiimme ja vastaavaa oli tapahtunut jo edellisvuonna. Luulen kuitenkin, että tällä kertaa putoaminen oli vieläkin pahempi pettymys, Messi muotoilee.

– Sanoin jo silloin, että se oli meidän syytämme. Valmennusryhmällä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, millaisen pelin pelasimme. Siihen saakka kautemme oli ollut mahtava. Dominoimme sarjaa alusta loppuun ja etenimme cupin finaaliin. Putoaminen oli enemmän meidän syytämme kuin valmentajan.

Tänä vuonna tavoitteena on luonnollisesti jälleen Mestarien liigan voitto.

– Sanomme joka kauden alussa, että haluamme voittaa kaiken, ja se on myös totta. Toivottavasti pääsemme pian rytmiin. Totta kai haluaisin voittaa Mestarien liigan, koska emme ole voittaneet sitä pitkään aikaan. Haluaisin kuitenkin voittaa sekä Mestarien liigan että La Ligan.

Messi alleviivaa edelliskeväiden pettymysten jälkeen, mikä on hänen mielestään ratkaisevaa, jos Mestarien liigan pudotuspeleissä haluaa edetä pitkälle.

– Vaikka alussa olisikin saanut hyvän tuloksen, voi huono tulos (toisesta osasta) pudottaa joukkueen jatkosta. Englannissa kotiyleisöt auttavat valtavasti joukkueen dynamiikkaa, jos heillä menee hyvin.

– Mestarien liigassa voittaminen edellyttää vierasmaalia. On todella tärkeää tehdä vierasmaali kaikissa otteluissa. Se on ensiarvoisen tärkeää.

– Kun voitimme Mestarien liigan, niin kävi joka pelissä. Muistaakseni teimme maaleja jokaisessa vierasottelussa. Jos maalia ei tee vieraspelissä, otteluparista tulee vaikea.

Yhdeltä pelikaveriltaan Messi toivoo tällä kaudella erityistä tasonnostoa. Tuo pelaaja on heikosta asenteestaan kentän ulkopuolella usein parjattu Ousmane Dembélé.

– Dembéléllä on vaikuttavat kyvyt, hän tekee mitä haluaa ja on todella nuori. Tällä kaudella on tärkeää, että hän ottaa ison loikan eteenpäin.

– Dembélén täytyy muuttua ammattilaiseksi ja sisäistää se asia. Hänen täytyy ottaa tavoitteekseen menestyä Barcelonassa.

– Toivon, ettei hänellä ole tällä kaudella huonoa onnea loukkaantumisten kanssa viime kauden tapaan, ja hän voi näyttää, mitä osaa. Pelaajana hän on vaikuttava, Messi kehuu nuorta ranskalaista.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!