Pohjois- ja Keski-Amerikan maanosaliiton CONCACAF:in Mestarien liigassa nähdään ensi kaudella runsaasti suomalaisväriä. Jo aiemmin kilpailuun selviytyi Jukka Raitalan ja Lassi Lappalaisen Montreal Impact, ja maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa paikkansa kisassa varmisti Alexander Ringin kipparoima New York City FC.

NYCFC:n paikka Mestarien liigassa sinetöityi, kun se varmisti MLS:n runkosarjan Itäisen konferenssin voiton. New York hävisi New England Revolutionille 0-2, mutta ykköspaikka tuli plakkariin, koska Columbus Crew kukisti samaan aikaan New Yorkin lähimmän uhkaajan Philadelphia Unionin. Alexander Ring ei viime yön ottelussa pelikieltonsa takia pelannut.

Paikka Mestarien liigassa on New York City FC:n historian ensimmäinen. Myös 61 pistettä 33 ottelusta merkitsee New Yorkin seurahistorian uutta ennätystä. Joukkueella on vielä yksi ottelu runkosarjasta pelaamatta. Siinä vastaan asettuu juuri Philadelphia Union.

Konferenssinsa ykkösenä New York saa pääsylipun suoraan konferenssin semifinaaleihin ja saa huilata ensimmäisen pudotuspelikierroksen ajan. Lisäksi se saa pudotuspeleihin kotiedun.

[readmore from=Ring-Alexander]

CONCACAF:in Mestarien liigan otteluparit arvotaan joulukuussa 2019. 16 joukkueen joukossa nähdään neljä yhdysvaltalaisseuraa MLS:stä sekä kanadalainen Montreal Impact samasta sarjasta. Suomalaissikermä Mestarien liigassa voi potentiaalisesti vielä täydentyä, sillä Rasmus Schüllerin ja Robin Lodin Minnesota United on jo varmistanut paikkansa MLS:n pudotuspeleissä. Yhden vielä avoinna olevan paikan Mestarien liigassa saa MLS:n pudotuspelien voittaja.

CONCACAF:in Mestarien liigan voittaja saa paikan vuoden 2020 seurajoukkueiden MM-turnauksesta, joka pelataan Qatarissa. Kilpailun voitto on mennyt jo 14 kertaa peräkkäin meksikolaisjoukkueille. Yhdysvaltalaisia voittajia on nähty vain kahdesti: DC United vuonna 1998 ja LA Galaxy vuonna 2000.