Saksassa on vellonnut jo monen päivän ajan maalivahtikohu.

Barcelonan Marc-André ter Stegen kertoi julkisesti olevansa tyytymätön asemaansa kakkosvahtina. Bayern Münchenin Manuel Neuer vastasi, että ter Stegenin olisi syytä ajatella joukkueen etua. Ter Stegen taas vastasi, että hänen mielestään Neuerin kommentit ovat epäreiluja.

– Aika tyhjästä yhtäkkiä kaksi maailmanluokan maalivahtia alkaa väitellä siitä, syödäkö kebabia riisin vai ranskalaisten kanssa. Molemmat ovat ihan yhtä hyviä, Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin ykkösvahti Lukas Hradecky täräyttää Bundes-Luke-podcastissaan.

– Mielestäni kaikilla on oikeus tuoda mielipiteensä esiin. Ter Stegen on pelannut jo pitkään hyvällä tasolla. Se on vain sääli hänen kannaltaan, että Neuer on aika majesteettinen hahmo saksalaisessa futiksessa. Se on aika selvää, että hän [Neuer] pelaa [ykkösvahtina] niin kauan kuin haluaa.

– Ter Stegen on pelannut säännöllisemmin korkealla tasolla viimeisen vuoden tai parin aikana. Se ei silti tarkoita sitä, että hän pääsisi maajoukkueessa pelaamaan.

Kiistely ei ole jäänyt vain Neuerin ja ter Stegenin väliseksi. Asiaan otti tuoreeltaan kantaa myös Bayern Münchenin puheenjohtaja Uli Hoeneß, joka uhkasi, että Bayern ei lähetä pelaajiaan lainkaan Saksan maajoukkueeseen, mikäli ter Stegen syrjäyttää Neuerin.

– Tällaisesta saat*nan pienestä jutusta tullut tällainen haloo. Jotenkin todella amatöörimäistä Hoenessiltäkin antaa tähän koko keskusteluun lisää tuulta. Ne ovat tyhjiä sanoja vain, Hradecky tuumaa.