Mopo karkasi käsistä pahemman kerran brittiseuran kemuissa – rattijuopumusten lisäksi kapteenille kauden päättänyt vamma

© Kuva: Getty Images

Kerroimme keskiviikkona siitä, kuinka kaksi Derby Countyn pelaajaa, Tom Lawrence ja Mason Bennett pidätettiin myöhään tiistai-iltana näiden kolaroitua autoillaan alkoholin vaikutuksen alaisena. Nyt on käynyt selville, etteivät Lawrence ja Bennett olleet suinkaan ainoat tiistai-iltana törttöilleet Derbyn pelaajat.

Lawrence ja Bennett joutuvat vastaamaan lokakuussa syytteisiin rattijuopumuksesta. Vähintäänkin yhtä suuri takaisku Derbylle lienee se, että joukkueen kapteeni Richard Keogh ei ole käytettävissä enää koko loppukauden aikana. Keogh loukkasi vakavasti polveaan onnettomuudessa, jossa ”alkoholilla oli osuutta asiaan”. Derby kertoo asiasta julkaisemassaan tiedotteessa. BBC:n mukaan Keogh’n vamma syntyi edellämainitun autokolarin yhteydessä.

– Me seurana emme voi emmekä aio hyväksyä pienen pelaajaryhmän tiistai-iltaista toimintaa, Derbyn tiedote alkaa.

– Pelaajat osallistuivat yhdessä taustaryhmän kanssa suunnitellusti joukkueen yhteishenkeä rakentavalle illalliselle. Vaikka suurin osa heistä käyttäytyi vastuuntuntoisesti ja poistui paikalta iltakahdeksan aikoihin, pieni ryhmä, mukaan lukien kapteeni Richard Keogh, jatkoivat juomista pitkälle yöhön. Heidän olisi pitänyt osata lopettaa ajoissa. He myös vähät välittivät mahdollisuudesta, että heidät olisi viety kotiin seuran autoilla, ja päättivät jäädä ulos.

– Johtuen onnettomuudesta, johon liittyi alkoholia, Richard Keogh kärsi vakavan polvivamman, joka pitää hänet sivussa peleistä koko loppukauden ajan, tiedote jatkuu.

Seura käynnistää tapauksen johdosta sisäisen tutkinnan ja tulee rankaisemaan tapahtumiin osallistuneita pelaajia. Muista sanktioista päätetään myöhemmin, mutta jo nyt Derby kertoo odottavansa heidän osallistuvan yhteiskuntavastuulliseen työhön.

– Olemme olleet erittäin selkeitä siinä, miten suhtaudumme alkoholiin. Pelaajat tietävät, että he saavat juoda ryhmänä yhdessä valvotussa ympäristössä tiettyinä kauden aikoina. Tiistain tapaukseen liittyvät pelaajat tietävät, että he maksavat toiminnastaan korkean hinnan. He myös tietävät, että tuemme heitä heidän kuntoutumisessaan takaisin joukkueeseen, tiedotteessa todetaan.

33-vuotiaan Keogh’n loukkaantuminen on kova takaisku myös Irlannin maajoukkueelle. Kokenut toppari on pelannut täydet peliminuutit kaikissa viidessä Irlannin EM-karsintaottelussa. Irlanti johtaa omaa, tasaista  EM-karsintalohkoaan, mutta Keogh ei näin ollen ole lopuissa karsintapeleissä käytettävissä, ja mahdollinen EM-lopputurnauskin jäänee väliin.

Derby taisteli viime keväänä loppuun saakka Valioliigaan noususta valmentajansa Frank Lampardin johdolla. Tämä kausi on alkanut paljon kehnommin, sillä kahdeksasta ottelustaan Derby on voittanut vain yhden. Kostean tiistai-illan tapahtumat eivät varmastikaan helpota valmentaja Philip Cocun työsarkaa jatkossakaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.