Oliinykin neronleimaus pelasti SJK:n Pohjanmaan derbyssä

© Kuva: Juha Tamminen

Seinäjoen Jalkapallokerho ja Vaasan Palloseura pelasivat perjantaina 1-1-tasapelin Veikkausliigan alemman loppusarjan avauskoitoksessa. Pohjanmaan paikallisottelu pelattiin OmaSp Stadionilla Seinäjoella.

VPS:n puolustus sössi pahemman kerran seitsemännellä minuutilla, ja pallo tuli harhasyötön seurauksena SJK:n Jyri Kiurulle, joka sai pallon rangaistusalueen rajalla. Nuorukaisen ratkaisu oli kuitenkin hätäinen. Kiuru laukoi pallon reippaasti maalista ohi.

Vaasalaisvieraat siirtyivät johtoon 14. minuutilla. Jerry Voutilainen palautti pallon kulmapotkun jälkitilanteessa maalin edustalle, topparikonkari Timi Lahti taisteli tiensä pelivälineelle ja puski sen voimalla sisään. 0-1.

Ottelun ensimmäinen varoitus nähtiin hieman ennen taukoa. Tällä viikolla jatkosopimuksen SJK:n kanssa tehnyt kapteeni Mehmet Hetemaj oli jo karkaamassa Sebastian Strandvallilta hyökkäykseen, mutta osui kädellään VPS:n kipparin kasvoihin. Strandvall otti kontaktista kaiken irti. Hetemaj ei ollut mielissään nähdessään keltaista.

Toinen lappu nähtiin reilun tunnin kohdalla, kun Voutilainen liukui vastahyökkäykseen singonneelta Denys Oliinykilta jalat alta. Taklaus kuumensi tunteita kotijoukkueessa.

Viimeiset parikymmentä minuuttia vietettiin enimmäkseen VPS:n kenttäpuoliskolla.

SJK:n tasoitusta odotettiin aina 88. minuutille asti. Obed Malolo riisti pallon isännille keskikentällä ja pelasi sen vasempaan laitaan Dion Acoffille, joka toimitti kuulan keskustaan. Peliväline tuli Oliinykille, joka oli selkä kohti maalia, mutta sai ujutettua sen taidokkaasti verkkoon kantapäällään. 1-1.

VPS nousi tuloksen myötä taulukossa viimeistä edelliseksi, kun Kokkolan Pallo-Veikot hävisi samaan aikaan pelatussa ottelussa Helsingin IFK:lle vieraissa 1-3. SJK on sarjassa kahdeksantena.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.