HIFK avasi Veikkausliigan alaloppusarjan kotivoitolla KPV:stä. Helsinkiläisseura otti Luis Henriquen ja Tiquinhon osumilla 3-1-lukemilla täyden pistepotin KPV:stä.

HIFK aukaisi hanat maalittoman avausjakson jälkeen. Kevin Larsson tarjosi vasemmalta syötön boksiin ja Luis Henrique viimeisteli lähietäisyydeltä suoraan ensimmäisellä kosketuksella voimakkaan laukauksen ylänurkkaan.

KPV tasoitti vain kahdeksan minuuttia myöhemmin. Ishmael Yarteyn keskitys tavoitti Sebastian Mannströmin, joka puski maalinedustalta 1-1-osuman sisään.

HIFK palasi nopeasti johtoon. 73. minuutilla Henrique otti pallonriiston Ilveksen puolustusalueen lähellä ja vapautui hyvään maalipaikkaan. Brassi upotti tarkan sijoituksen boksin reunalta vieraiden maalin vasempaan nurkkaan.

KPV ongelmat syvenivät pian ulosajoon. Vaihdosta sisään tullut Yessy Mena sai viimeisen kympin alkuun suoran punaisen kortin tultuaan pahasti myöhässä napit edellä jaloille.

HIFK rankaisi vielä miesylivoimalla lisäajalla, kun Tiquinho ampaisi vastaiskuun. Keskikenttäpelaaja nosti yksilösuorituksensa päätteeksi komean chipin KPV:n verkkoihin.

HIFK:lla on nyt 23 otteluun 29 pistettä kasassa. KPV valahti alasarjalohkon viimeiseksi VPS:ää heikommalla maalierolla.

Samaan aikaan pelatussa ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerho ja Vaasan Palloseura tasasivat pisteet lukemin 1-1.