Brassilegenda Ronaldinho sai viime viikolla valtionyritys Embraturilta kiehtovan nimityksen. 39-vuotias vuoden 2002 maailmanmestari nimitettiin tuolloin Brasilian turismin lähettilääksi. Embraturin vastuualueena on pyrkiä edistämään ulkomaalaisen turismin kasvua Brasiliassa.

Ronaldinhon nimitys sai kuitenkin suurta hämmästystä ja jopa vastustusta osakseen, sillä mies ei saa tällä hetkellä poistua maasta lainkaan. Ronaldinhon ja tämän veljen passit ovat olleet takavarikoituina viime vuoden lopulta lähtien, sillä molemmat on tuomittu Brasiliassa ympäristörikoksesta.

Ronaldinho ja velipoika, yrittäjä Roberto Assis Moreira sopivat kuitenkin keskiviikkona viranomaisten kanssa sakon maksamisesta, jotta he saavat passinsa takaisin. Matkustusasiakirjojen palautus maksaa kaksikolle noin 1,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria mieheen. Ronaldinholla on asian kanssa kiire siksikin, että hän on suostunut pelaamaan 17. lokakuuta näytösottelussa Kolumbian Bogotássa.

Ronaldinho veljineen sai rikostuomionsa Río Grande do Sulin oikeusistuimelta jo vuonna 2015. Tuomio tuli siitä, että he rakensivat kalastuslaiturin sekä veneenkiinnityspaikan Guaíba-järvelle Porto Alegren kaupunkiin.

Neljä vuotta sitten veljesten rangaistukseksi määrättiin 2,1 miljoonan dollarin sakot. Koska kumpikaan ei ollut sakkoja pulittanut, päätti tuomari ottaa miesten passit parempaan haltuun. Uusia matkustusasiakirjoja heidän ei ole ollut mahdollista saada ennen kuin rangaistus on kärsitty.

Nyt veljeksille on määrätty alennettujen sakkojen maksuun takarajaksi lokakuun ensimmäinen päivä. Mikäli he eivät eräpäivässä pitäydy, sakkosumma nousee 2,4 miljoonaan dollariin, ja korot vielä päälle.

[readmore from=Ronaldinho]

Kun sakot on maksettu, saa kaksikko passinsa takaisin. Samalla heille luovutetaan prosessin aikana ulosotetut tulot.

Ronaldinho ja tämän veli on myös määrätty huoltamaan vahingoitettua aluetta takaisin kuntoon 60 vuorokauden sisällä. Guaíba-järven seutu on luonnonsuojelualuetta, eikä miehillä ollut lupia laiturin rakentamiseen.

Ronaldinho pelasi uransa aikana muun muassa PSG:ssä, Barcelonassa ja AC Milanissa.

Lähde: AS