Pohjois-Irlannin maajoukkueen uskollinen ja pitkäaikainen palvelija Gareth McAuley on ilmoittanut tänään pelaajauransa päättymisestä. McAuley pani pillit pussiin 39-vuotiaana jäätyään kesällä ilman jatkosopimusta.

McAuley vietti viimeisen, loukkaantumisten sävyttämän kautensa skotlantilaisessa Rangersissa, mutta edusti uransa aikana pisimpään – vuosina 2011-2018 – Valioliigan West Bromwichia. Ennen Valioliigaan nousua WBA:ssa McAuley pelasi Englannin Mestaruussarjaa Leicesterin ja Ipswichin riveissä.

McAuleyn lopettamisilmoitus liikutti myös Pikkuhuuhkajien keskikenttäpelaaja Alex Bradleyta, joka varttui juuri West Bromwichin junioriakatemiassa. Bradley tituleerasi McAuleyta roolimallikseen.

– Mikä roolimalli ja ammattilainen hän oli, ja kaiken kaikkiaan mahtava persoona. Kaikkea hyvää eläkevuosillesi, G-Mac, Bradley kirjoitti.

– Monet ovat kysyneet minulta, mitkä ovat suunnitelmani viime kesän jälkeen. Siksi on aika ilmoittaa julkisesti, että olen päättänyt lopettaa pelaamisen, McAuley kertoi viestissään.

– Tiesin viime kaudella, että siitä tulisi urani 23:s ja viimeinen kausi pelaajana. Tiedän myös, että nostan nappikset naulaan juuri oikealla hetkellä. Siitä lähtien, kun potkaisin palloa ensimmäisen kerran, olen aina rakastanut lajia ja himoinnut voittamista.

McAuley kertaa jäähyväisviestissään urakaartaan ja edustamiaan seuroja, ja nostaa suurimmaksi ylpeydenaiheekseen Pohjois-Irlannin maajoukkueessa pelaamansa 80 ottelua. Nyt McAuley aikoo omien sanojensa mukaan keskittyä muun muassa viettämään aikaa perheensä kanssa.

Richard Jolly 🇺🇦

@RichJolly
Gareth McAuley is older than Michael Owen, was born in the 1970s & played international football in 2018. Won 60 caps after his 30th birthday. Remarkable career, finally over.

BBC SPORT NI

@BBCSPORTNI
🎵 OOOOHHHH GARETH McAULEY!! 🎵

8⃣0⃣ international caps
9⃣ international goals
1⃣ Gareth McAuley

➡️ bbc.in/2mckyKN

Marshall Gillespie

@NIStats
⚽️ @G23mcauley - a true @NorthernIreland legend has retired. He will be sadly missed 🙁 - Here are his international stats.
Caps 8️⃣0️⃣
Goals9️⃣
Mins played 6️⃣,4️⃣5️⃣0️⃣
Capt 4️⃣
Won 2️⃣4️⃣
Drew 2️⃣2️⃣
Lost 3️⃣4️⃣
Happy retirement Gareth 👍 #GAWA

McAuley teki Pohjois-Irlannin maajoukkueelle kaikkiaan yhdeksän maalia. Yksi tärkeimmistä ja ikimuistoisimmista maaleista syntyi kesän 2016 EM-kisoissa Ukrainan verkkoon. McAuleyn maali toi Pohjois-Irlannille maan EM-historian ensimmäisen voiton ja se oli myös Pohjois-Irlannin ensimmäinen arvoturnausmaali 30 vuoteen. McAuley oli maalin tehdessään 36-vuotias, EM-kisahistorian toiseksi vanhin maalintekijä.